Omslagsbild: Julkulor

Översättare: Bodil Andersson
Utgivningsdatum: 2011-09-14
Recensionsdatum: 2011-09-28
ISBN: 978-91-1-303749-3

Julkulor

Julen är en speciell tid för de flesta av oss nordbor. Vintern är lång och mörkret kompakt. Vi tänder massor av levande ljus och kurar ihop oss i sofforna.

Men ändå är det något som fattas. Vi behöver något att sysselsätta oss med, alla de där långa, mörka kvällarna i soffan. Något som ytterligare kan lysa upp vintern.
Och det är här Arne & Carlos kommer in i bilden. Med hjälp av gedigen kunskap och erfarenhet lär de oss att sticka julgranskulor.
Sticka julgranskulor? Ja, ni läste rätt.

Med ett enda grundmönster kan du med hjälp av den här boken lära dig att sticka femtiofem olika julgranskulor att pryda din julgran och ditt hem med. De flesta med traditionella, nordiska mönster som passar extra bra på julen. Dessutom får du naturligtvis instruktioner om material, teknik, stickor, fyllning och extra utsmyckningar som glittergarn och strass. Självklart kan du ta avstamp i grundmönstret och designa dina egna julgranskulor. Sticka en uppsättning till granen, häng dem på dörren eller i fönstren - eller varför inte ge bort några stycken i julklapp?

Mer om författaren
"Julkulor - redan en kultbok" Screen & Marknaden
"Designerduon från Norge har skapat en fantastiskt fascinerande, men ändå enkel, bok om just stickade julkulor" Gunnel Carlson/TT Spektra
"Man ska ha ting man gillar - då blir det bra" "-Att sticka är hobbyvärldens heroin. Om man en gång har börjar kan man inte sluta, menar Carlos."Annika Rådlund
www.alltombostad.se
"En bra present till den kreativa, den sticktokiga eller för den som vill få en knuff att lära sig sticka" VLT "Detta års mest udda julbok är gjord av två norska klädskapare som snöat in på stickning. Och när de väl kom fram till att stickat var det de gjorde bäst i klädväg, blev nästa steg att sticka julen, ja eller egentligen julgranskulor med nordiska mönster. Inga konstigheter alls, eller? Att de sedan lyckades få med sig modehuset Comme des Garçons i Japan är en annan femma.Julkulor bör läsas. I många fall bläddrar och bladar man sig igenom böcker som denna, men ger sig ingen tid för läsning. Förutom stick- och mönsterbeskrivningar inne-håller Julkulor en del skojiga anekdoter om författarnas relation till hantverket och hur de kommit på sina olika mönster."Helena Bergenhamn 
Photo

Arne & Carlos är två modeskapare som drivit sitt eget märke sedan 2002. Snart upptäckte de att det de själva tyckte mest om, och som de också fick bäst respons på från inköparna, var de stickade plaggen.

I dag jobbar Arne & Carlos endast med stickat. De använder traditionellt nordiska mönster, både praktiskt och som inspiration. De är båda extra svaga för julen - då är deras skaparglädje och kreativitet på topp!

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.