Omslagsbild: Lisens gröna värld

Fotograf: Charlotte Gawell
Utgivningsdatum: 2013-03-15
Recensionsdatum: 2013-04-03
ISBN: 978-91-1-303750-9

Lisens gröna värld

Enkla recept och huskurer med växter från naturen
Gör gröna smoothies på vårens vilda örter, ta ett fläderbad på sommaren och drick varmt ingefärste under kulna höst- och vinterdagar! Nu kommer Lisen Sundgren med en modern livsstilsbok där hon delar med sig av sina bästa recept och huskurer för hälsa och välbefinnande.

"I boken visar jag hur örter kan bli ens bästa vänner i vardagen och hur en skogspromenad kan bli ett äventyr och en väg till självkännedom. Det är en bok att leva med året om för att inspireras till hur vi kan ta in naturen i vår vardag och hur vi med dess hjälp kan hålla oss friska. Här delar jag med mig av recept på smoothies och gröna drinkar, teer och läkande örtoljor som är lätta att blanda ihop och använda. Jag beskriver också kurer mot förkylning och andra kurer samt enkla läkande maträtter som passar säsongen.

Boken är uppdelad efter årstiderna, och i varje kapitel finns ett urval av vilda och odlade växter som lämpar sig för just den årstiden. Den innehåller texter som beskriver hur och varför de används och, där det passar, min egen relation till och mina erfarenheter av just den växten. Jag visar hur man kan påverka sin hälsa och sitt välbefinnande genom en grön livsstil som följer året. Välkomna in i min värld!"
Mer om författaren
"massor av härliga tips" /Plaza Interiör
"en bra inspirationskälla till de egna experimenten" "Boken Lisens gröna värld är en bra inspirationskälla till de egna experimenten när du väl är bombsäker på att du känner igen växterna i fråga. /.../Ört, växt- och receptregister avslutar boken och de vackra bilderna gör boken ännu mer intressant!"
www.odla.nu
"en trevlig bok om hur vi kan använda den närmaste naturen för huskurer och andra nyttigheter" /GP
" en riktig höjdare." /Eskilstuna-Kuriren "Underbart inspirerande bok som är en blandning mellan recept- trädgårdsbok och livsstil. Den är fylld med en massa bra tips och lockande recept. Du får bland annat lära dig att göra Ringblomssalva som enligt författaren är helt nödvändig i husapoteket. Innehållet följer årstiderna och de fina bilderna av fotografen Charlotte Gawell lyfter boken till en riktig höjdare." 

Lisen Sundgren är örtterapeut och klassisk homeopat. Hon håller kurser och gör örtvandringar i Rosendals trädgård och runt om i Sverige. Hennes böcker Lisens örtspa och Lisens indiska spa har blivit mycket uppmärksammade och uppskattade. Hon har också varit med som örtexpert i flera teveprogram.

 

 

Mer om författaren

FLER TITLAR AV SAMMA FÖRFATTARE

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.