Omslagsbild: Lammkokboken

Fotograf: Charlotte Gawell
Utgivningsdatum: 2012-09-06
Recensionsdatum: 2012-10-03
ISBN: 978-91-1-303757-8

Lammkokboken

100 recept till vardag och fest!
En av Sveriges mest namnkunniga kockar delar med sig av sina bästa lammrecept. Rune Kalf-Hansen har skrivit en modern lammkokbok med mycket grönsaker och frukt, fräscha såser och spännande tillbehör. Traditionella rätter och nya recept alla präglade av ekologiskt tänkande.

Rune Kalf-Hansen beskriver inspirerande hur man kan använda hela lammet, såväl lammsadel, kotletter och filé som bog, tunnbringa och inälvor. Han ger förslag på goda kryddor som passar till lammkött och beskriver en magisk sensommardag när han för första gången i sitt liv grillade ett helt lamm. Det blev saftigt, mört och smakade underbart. Att lammkött är fantastiskt på alla sätt och att det går att variera i det oändliga, det visar Rune Kalf-Hansen i sina hundra lammrecept för vardag och fest.

Bland recepten finns gulasch på lamm och indisk lammcurry, men också klassiker som dillkött. Fotografen Charlotte Gawell har tagit underbara bilder från lammgården Molstaberg och Rune Kalf-Hansens eget kök. Hösten är lammsäsong och Lammkokboken är en blivande klassiker.
Mer om författaren
"en lammkokbok både för gommen och för ögat" /Ölandsbladet "Kocken och författaren Rune Kalf- Hansen och fotografen Charlotte Gawell har åstadkommit en lammkokbok både för gommen och för ögat. Det är förtjänstfullt att lyfta fram ett intresse för lamm, som är ett både gott, nyttigt och miljövänligt alternativ till nötkött och griskött, i synnerhet de som är ekologiskt uppfödda. /.../Denna bok ger verkligen mycket inspiration. Jag kommer att hämta mycket idéer i min fortsatta matlagning. Alla smakfulla fotografier förstärker inspirationen."Mats Garme
"För lammälskaren men också för den som är lite okunnig men sugen på att testa lammkött." /Matmagasinet
"en inspirerande matbok som tar läsaren långt bortom den rutinmässiga lammsteken och kotletterna" /SvD "Det finns kändiskockar och kokboksförfattare som mest använder sitt avsmakningsfinger till att känna av rådande vind. Och så finns det sådana som Rune Kalf-Hansen. Så länge man kan minnas har han stått för det ekologiska. /.../Här på lammgården är han i sitt rätta element och resultatet har blivit en inspirerande matbok som tar läsaren långt bortom den rutinmässiga lammsteken och kotletterna. Vi får inte bara rader av goda mattips utan även lära oss något angeläget om de varelser som vi är beredda att sticka kniven i."Mats-Eric Nilsson
"Traditionella rätter varvas med nya recept."
www.svensktkott.se

Rune Kalf-Hansen är en av Sveriges mest välkända matprofiler och en kreativ ambassadör för ekologiska råvaror och matlagning som följer årets skiftningar. Han har skrivit flera kokböcker, bland andra I kökslandet (tillsammans med trädgårdsmästaren Simon Irvine) och Kalf-Hansens ekologiska kök.

Rune Kalf-Hansen har drivit matateljé och restaurang, han har propagerat för närodlat och ekologiskt i TV, han är ledande i den svenska i Slow Food-rörelsen och framträder landet runt med föreställningar som kombinerar matlagning med underhållning. (I Stockholm en lång serie gastro-shower på Kulturhusets takterass, sommartid.)

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.