Omslagsbild: Äntligen helg

Fotograf: Jenny Grimsgård
Utgivningsdatum: 2012-08-13
Recensionsdatum: 2012-08-22
ISBN: 978-91-1-303821-6

Äntligen helg

Lite vassare, mycket godare
För Tom Sjöstedt finns det alltid tillfälle att fira. Och det gör man bäst med riktigt god mat. På helgen har de flesta av oss mer tid att laga, äta och njuta av mat. Men det behöver ju inte betyda att det ska vara svårt eller krångligt. Bara godare.

I sin nya bok Äntligen helg radar han upp femton fantastiska menyer som skulle förgylla vilken dag som helst, vardag som fest. Här hittar du bland annat baconlindade dadlar med getostdip, toast med mascarpone och rimmade pilgrimsmusslor, majskyckling med gulbetor och rotsellericrème samt chokladfondant med gräddfilsglass.
Tom Sjöstedt är också kocken som tycker att korv med bröd eller pizza kan vara en lika stor matupplevelse som ostron och löjrom. Att det enklaste kan vara det godaste. På meny nummer sju står bara (om än inte så bara) en grym pizza, och som nummer femton går han all in med fredagschili till folket. Hors d'oeuvres får vänta till en annan dag.

Tom är generös med tips och genvägar och bjuder även på sina bästa grundrecept, från majonnäs till surdegskrutonger och chokladsås, och han talar direkt från hjärtat. Här får vi bland annat reda på vilka ingredienser och moment man lika gärna kan hoppa över i recept (bind upp fisken med bindgarn, men bara om du orkar), varför han skyr lightprodukter och vilken rätt i boken som ger störst utdelning med minsta möjliga ansträngning. Så följ med Tom Sjöstedt in i köket, känn att det äntligen är helg och låt honom sätta stämningen: strunta i disken och somna lycklig!
Mer om författaren
"Oj, vad mycket gott i den här fina kokboken." /Elle Mat & Vin
"Och han är inspirerande!" /Skaraborgs Allehanda "Såväl de 15 tre- eller fyrarättersmenyerna som de aptitretande bilderna lockar till matlagning, medan de muntra tillropen och personliga tipsen från kocken själv, kryddar hela anrättningen.Och med Tom Sjöstedts hjälp har jag äntligen lockats, och lyckats, göra en riktigt god bearnaise.Rätterna är en lagom mix av enklare rätter med få ingredienser och några lite mer avancerade, utan alltför mycket krångel och genomsyrat av matglädje."
"Höstens mest inspirerande kokbok står Tom Sjöstedt för." /Icakuriren "En klar bonus är Tom Sjöstedts sköna och humoristiska tilltal. Fin att ge bort, eller behålla själv!"
"Det är en personlig och frejdfullt svängig kokbok med humor, kärlek, kunskap och sköna kulinariska klacksparkar." /Motala Vadstena Tidning

Tom Sjöstedt blev årets kock 2008 och har nått stora framgångar med svenska kocklandslaget (förbereder sig inför OS i Tyskland i höst). Har bl.a. jobbat på Hotell Borgholm med Karin Fransson och inom Pontus Frithiofs koncern. Är sedan flera år frilansande kock och matskribent och är överhopad med uppdrag av alla de slag, festmatlagning, demo, kurser etc. Har under flera år skrivit recept i Allt om mat.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.