Omslagsbild: New Yorks gudar

Översättare: Jessica Hallén
Utgivningsdatum: 2012-09-17
Recensionsdatum: 2012-10-15
ISBN: 978-91-1-303857-5

New Yorks gudar

Året är 1845 och staden New York bildar sin första poliskår. Samma år drabbar den stora svälten Irland. New York förändras för evigt och Timothy Wildes liv blir sig aldrig likt.

Han jobbar som bartender och drömmer om att spara tillräckligt med pengar för att gifta sig. När en eldsvåda förstör stora delar av nedre Manhattan drabbas han hårt. Hemlös, arbetslös och vanställd ser han ingen annan räddning än att tacka ja till sin brors erbjudande om ett jobb inom poliskåren. Timothy hamnar i det ökända sjätte distriktet. En kväll på patrull hittar han en blodig flicka som berättar om de begravda kropparna norr om 23d Street.
Kampen för rättvisa kan komma att kosta honom livet.

Lyndsay Faye flyttade till New York för att slå igenom som skådespelerska. Så blev inte fallet, men kärleken till den nya hemstaden inspirerade till en roman som hyllats av såväl författarkollegor som kritiker.

New Yorks gudar är en hårt slående thriller förlagd till New Yorks ungdom, en stad präglad av etniska motsättningar och sociala skillnader. Det är första boken i en planerad serie om den motvillige polismannen Timothy Wilde. 
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2012
"historisk roman, samhällsskildring och krimi i polisromanens form" /Arbetet
arbetet.se
"Det är sällan man läser en så här bra deckare." "Det är sällan man läser en så här bra deckare. Den historiska miljön är spännande och Lindsay Faye låter verkliga personer figurera i handlingen, bland annat Bill Poole även kallad ”Bill the Butcher”, en slagskämpe som ”försvarade” sin stad från de irländska ”inkräktarna”."Eleni Schmidt
www.tidningenkulturen.se
"Lyndsay Faye har gjort en grundlig research på New Yorks historia" /Nya Kristinehamns-Posten "Lyndsay Faye har gjort en grundlig research på New Yorks historia och tecknar en bild av en helt annan stad än den vi känner i dag. Hon har en särskild stil på sitt berättande och bygger upp en klassisk pusseldeckare där hjälten kommer på lösningen innan den berättas för läsaren. /.../New Yorks gudar är den första delen i en planerad svit om Timothy Wilde. Som om att man inte hade nog många deckarfavoriter att hålla koll på innan. Nu finns det en till, men det är ett angenämt bekymmer."Magnus Carlsson
"Explosiv ­historisk roman om New York" /Jonas Thente, DN "Lyndsay Faye lyckas alldeles utmärkt med att väva en berättelse kring historiska fakta. Ibland får man känslan av att hon inte riktigt är säker på vad det var för sorts roman hon ville skriva - en historisk roman, en deckare eller en socialrealistisk snyftare - men faktum är att det bidrar till atmosfären. Ibland kan romaner bli bättre av att vackla, och i synnerhet när de handlar om en så märklig plats och period som det explosiva New York i 1800-talets mitt.”New Yorks gudar” är en roman full av atmosfär, som mest av allt påminner om Charles Dickens London." 

Lyndsay Faye debuterade 2009 med Dust and Shadow: an Account of the Ripper Killings by Dr. John H. Watson. Hon bor med sin man på Manhattan.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.