Omslagsbild: En tid för mirakel

Översättare: Ulf Gyllenhak
Utgivningsdatum: 2012-05-21
Recensionsdatum: 2012-06-18
ISBN: 978-91-1-303867-4

En tid för mirakel

Jordens rotation har plötsligt blivit långsammare och ingen vet varför. Varje dygn blir längre och längre - dagarna och nätterna får fler minuter och timmar. Är världen på väg mot en katastrof?

I detta tumult lever tolvåriga Julia tillsammans med sina föräldrar och två katter. Som alla andra i hennes ålder känner hon en viss osäkerhet när det gäller vänner, inte minst killar. Det är inte heller alltid så lätt att bli förstådd av sin familj. Och hur ska man kunna se framåt när livet på jorden blir allt mer overkligt? Snart visar naturen tydliga tecken på att något är allvarligt fel. Gravitationen avtar, fåglarna dör - går det att rädda livet på jorden?

Sällan har en bok mötts av större förväntningar än En tid för mirakel. Det har talats mycket om romanen sedan första gången den lästes av det amerikanska förlaget och på några dagar såldes rättigheterna över hela världen. Boken släpps samtidigt i Sverige och USA.

Den 23 mars 2010 inträffade ett stort skalv i Chile. Kort därefter kunde Nasa fastslå att jordbävningen som uppmätte 8,8 på Richterskalan påverkade jordens rotation och läge. Därmed förkortades dagarna med 1,26 miljondels sekund. I En tid för mirakel drabbas jorden mycket hårdare än så och det är oklart vad som är upphovet till katastrofen. Karen Walker Thompson har skrivit en spännande, vemodig och storslagen roman om människor som lever i undergångens skugga. Ett nagelbitande drama och en varm skildring om att växa upp i en värld som blir allt svårare att förstå.

Mer om författaren
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: september 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019
149 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Daniella Mendel-Enk
Utgiven: augusti 2019
"en originell och vacker berättelse" /Bohusläningen " En tid för mirakel är en originell och vacker berättelse om att växa upp i mitt i en pågående katastrof. Den är en perfekt blandning av coming of ageroman och undergångsskildring, och kan med fördel läsas av både vuxna och tonåringar." 
"Genialt berättat" /Lasse Råde, Expressen Söndag
"Vacker och fruktansvärd undergångsberättelse" /Östgöta Correspondenten "Parallellerna till Anne Franks dagbok är slående. Barnet, nästan tonåring, klaustrofobiskt fast i en tragedi som människor successivt kommit att acceptera. Mest för att de inte har några andra möjliga alternativ till buds. Den politiska katastrofen i en diktatur där empatins rotation minskar med förödande konsekvenser."En tid för mirakel" är en berättelse som smärtar och berör. Och man behöver alls inte associera till jordens undergång. Katastrofer som denna har ägt rum redan, sker samtidigt med oss och kommer att återupprepas gång på gång. Det är som Julia säger: "De verkliga katastroferna är annorlunda"."Jacob Carlander 
"en mångbottnad berättelse" "Thompson Walker skapar en gripande kontrast mellan jordens förestående undergång och Julia som fortfarande växer och borde ha framtiden för sig. /.../ "En tid för mirakel" är en mångbottnad berättelse som också handlar om vilka vi blivit och hur bristfälliga våra svar är."
www.dagen.se

Karen Thompson Walker gav ut debutromanen En tid för mirakel 2012. Den fick fantastiska recensioner och såldes till närmare 30 länder. Thompson Walkers TED Talk om rädsla och kreativitet har setts runt 2 miljoner gånger. Hon är född och uppvuxen i San Diego och bor idag i Brooklyn. Debutromanen skrev hon om morgnarna innan hon gick till sitt arbete som förläggare på Simon & Schuster. Drömmarna är hennes andra roman och har hyllats av både läsare och kritiker.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.