Omslagsbild: Gör korv

Fotograf: Pepe Nilsson
Utgivningsdatum: 2015-10-08
ISBN: 978-91-1-307028-5

Gör korv

Korta Långa Råa Starka
Att göra egen korv har blivit nya surdegen. En gastronomisk folkrörelse utrustad med korvhorn, fjälster och entusiasm. Stoppa din egen korv och slipp utfyllnad och E-nummer.

Gör korv! innehåller allt du behöver veta för att kunna sätta igång - råd om utrustning, handfasta tips och hur viktigt det är med renlighet och rätt temperatur på ingredienserna. Ett kapitel visar principen: mal köttet, blanda med kryddor, stoppa i fjälster.

Här finns lammkorv, korv med fläsk och nötkött, korv med lax och räkor och vegetariska korvar. Starka korvar och lagom starka, grillkorvar, kokkorvar, korv till vardag, utflykt och fest!

Bland recepten finns Thüringer bratwurst med surkål, friterad lök och picklad rödlök, lax- och räkkorv som ångas och serveras med crème fraiche, kimchi-aioli och salsa och merguez med cous cous-sallad och myntayoghurt.

Gott om korv och gott med tillbehör! Här finns recepten på surkål, senap, relish, salsor, chili, rostad lök, pickles, ajvar, bostongurka, och räksallad - som ibland är ett måste ...

107 kr Bok - Flexband
Utgiven: oktober 2015

SENASTE RECENSIONERNA

"Den är verkligt snygg och det är rena korvfesten från första till sista sidan med många spännande tillbehör, enkelt och rakt beskrivet." /Mat med Mårre
matmarre.blogspot.se
"Recepten har lättsam och personlig text och är lätt att följa" /Dalabygden
"Plus roliga och goda tillbehör som lyfter korvarna till nya höjder utan onödigt finlir." /Smålandstidningen
"allt du behöver veta för att kunna sätta igång" /Expressen "Här står allt du behöver veta för att kunna sätta igång - råd om utrustning, handfasta tips och gott om recept på både korvar och tillbehör."Expressen Mitt kök

Johan Åkerberg är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har en fil.kand. i måltids- och livsmedelskunskap. Dessutom bred erfarenhet som kock från restauranger i Sverige och utomlands. En konstnär i köket som behärskar smaker från världens alla kök.

Johan Åkerbergs bok Rök. Allt om maten, smaken & metoden utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Speciallitteratur - metod".
Juryns motivering: "Hela vår mathistoria doftar av rök – från ved, kol och ris. Här koncentrerar sig den lärde kocken Åkerberg på att reda ut begreppen och ge läsaren goda råd och digra recept för att få matlagningen att pyra och bolma."

Mer om författaren
Photo

"Mat och musik. Man känner när det är på riktigt. Det är gott. Eller det svänger. Man kan inte laga mat eller spela ett musikinstrument på låtsas!"

Jesper Lindberg, f.d. kokboksförläggare, nu skribent och musikant.
Har skrivit en kokbok om cajunköket, och text till Leif Mannerströms Skaldjur och Julkokbok.
Han ligger också bakom en lång rad av kokboksboomens mest uppmärksammade kokböcker.

 

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.