Omslagsbild: Rosendals trädgårdscafé

Fotograf: Ewa-Marie Rundquist
Utgivningsdatum: 2011-10-31
Recensionsdatum: 2011-11-23
ISBN: 978-91-1-304024-0

Rosendals trädgårdscafé

Få kokböcker har inspirerat så många som Monika Ahlbergs Rosendals Trädgårdscafé. Stor och generös, vacker och nyskapande till innehåll och form.

Första upplagan utkom hösten 1994. Med Monika Ahlbergs härliga, Medelhavsinspirerade recept, sina underbara foton och fulländade formgivning väckte den enorm uppmärksamhet och blev startskottet för den kokboksboom som vi ser ännu idag. Sedan dess har boken sålt i hundratusentals exemplar.
Rosendals Trädgårdscafé är en bok för sinnena, gommen och hjärtat. Den innehåller 188 läckra recept: bakat, förädlat och lagat. Vackra bilder fotograferade av Ewa-Marie Rundquist, sinnliga teckningar av blommor och bakverk, ett antal personliga texter av kära vänner. Den innehåller också praktiska råd för matlagningen och bakningen och dessutom ett kapitel med enkla så- och skördetips. Allt paketerat i Kent Nybergs nyskapande form.

Pressröster om Rosendals Trädgårdscafé:
"Det är en överdådig hyllning till den kultur som blandar njutningen av trädgårdens flor, matens utsökthet och umgängets värme. Bilderna stiger emot blicken i ett myller av dofter, magi och kraft, suggestiva och mångtydiga blandar de ljus och mörker till färg." Gunilla Lundahl. Arkitektur

"Det är rena rama hyllningen till allt som växer för oss att plocka, ta vara på och njuta av."
Christel Kvant, Femina

"Cajsa Warg kan abdikera - här får hon äntligen sin efterträdare som kökskonstens drottning i Sverige." Martin Stugart, Dagens Nyheter

Mer om författaren
209 kr Bok - Halvklotband
Utgiven: oktober 2011

"Jag älskar allt som går att äta och som hör måltiden till. Goda grönsaker och frukter med fin färg och fräsch doft, möra köttbitar, färska fiskar, vällagrade ostar i sällskap av 'riktiga' bröd och fruktiga viner, söta avslutningar, gärna en chokladbit till kaffet, och sist, men inte minst, den trevliga samvaron kring måltiden. När jag tänker efter så kretsar nästan allt jag gör kring mat."

Så skriver Monika Ahlberg i sin bok Min mat som utkom i april 2003. Det är en uppföljning till succéboken Rosendals trädgårdscafé och här får vi ta del av hennes stora receptsamling.

Monika Ahlberg ansvarade för Rosendals Trädgårdscafé, kök och bageri fram till år 2000. Hon har förutom Rosendals Trädgårdscafé (1994, på engelska 2001), även skrivit Adas kokbok (1996), Bröd och marmelad (2000), Monikas Buffémat, Klassiska tårtor på mitt sätt (2002) samt Picknick - på mitt sätt (2005).
Hösten 2007 utkom den första boken i en serie om fyra böcker för varje årstid: Monikas bästa menyer som innehåller härliga höstmenyer för både fest och vardag. Boken blev nominerad till Sveriges bäst formgivna kokbok i den världsomspännande tävlingen World Gourmand Cookbook Awards 2006.
Sedan dess har Monikas bästa menyer - för våren, Monikas bästa menyer - för vintern samt den fjärde och sista boken i serien, Monikas bästa menyer - för sommaren, utkommit.
I april 2008 vann Monika kategorin Best Celebrity Chef Book In the World med boken Monikas bästa menyer - för våren.
För fotografierna i bokserien står Ann Lindberg och för formen Pontus Frankenstein.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.