Omslagsbild: Med nya ögon

Utgivningsdatum: 2013-03-06
Recensionsdatum: 2013-03-27
ISBN: 978-91-1-304061-5

Med nya ögon

Jan Johansen slog igenom över en natt i Melodi­festivalen 1995 med "Se på mig" som parkerade högt upp på hitlistorna. Men bakom schlager­euforin och succén lurade ett annat rus ...

Det här är inte bara boken om Jan Johansens fängslande liv som musiker och schlagerartist utan också berättelsen om att komma tillbaka från ett långvarigt alkohol- och drogmissbruk. Att sluta dricka är inte det svåra, utan det är att fortsätta vara nykter.

Om detta handlar Jans bok, som han skrivit tillsammans med journalisten och författaren Colette van Luik, som vi känner från SVT och som författare till Stora boken om namn och Vem är Svensson? Hur gör man för att hålla sig nykter och att avstå från att trilla dit igen? Jans historia med många inblickar i musiker- och artistbranschen där frestelserna är många ger både handfasta och begripliga svar på detta, utan att svaren för den skull behöver vara enkla.

Jan berättar både utlämnande och utan att försköna hur han i drygt fyra år klarat av det, att se livet med nya ögon. Boken innehåller också en insiktsfull intervju med My Skarsgård, läkare och alkohol- och drogterapeut.


59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2013

SENASTE RECENSIONERNA

"Självkritiskt om missbruk" /Dagbladet Sundsvall "Jan Johansen är öppen och självkritisk i sin bok och det visar tydligt hur lätt det är att sjunka ner i ett missbruk, för att döva rädsla, ångest och krav. Att han också då ger stort utrymme för hur hjälp mot alkohol fungerar må man förstå med tanke på den tacksamhet han känner för att ha blivit hjälpt."Kjell-Ove Cederqvist

Jan Johansen, född 1966, sjöng sin väg in i svenskarnas hjärtan i Melodifestivalen 1995 då han vann med låten "Se på mej". Låten låg 15 veckor på Svensktoppens förstaplats och 30 veckor totalt på listan.

Men trots framgång och kändisskap upplevde han en själslig vilsenhet. För att döva smärtan började han dricka mer och mer, till slut gick det så långt att han höll på att supa bort både fru, barn och karriär. I september 2008 tvingades han välja - spriten eller familjen. Han valde familjen.

 

Mer om författaren

Colette van Luik, född 1966, har över 20 års erfarenhet som journalist. Hon arbetar som nyhetsreporter på Sveriges Television och skriver även artiklar om bland annat hälsa, relationer och psykologi.

Colette har tidigare gett ut två böcker på annat förlag. Hon är också diplomerad friskvårdskonsult, utbildad på Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm.  

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.