Omslagsbild: Hemmafixarbibeln

Fotograf: Daniel Röös
Utgivningsdatum: 2013-04-08
Recensionsdatum: 2013-04-24
ISBN: 978-91-1-304082-0

Hemmafixarbibeln

Det nya oumbärliga standardverket för alla hemmahantverkare. Här hittar du allt du behöver veta för att våga ge dig på både stora och små projekt i hemmet och på uteplatsen.

Boken passar både novisen och den lite mer händige som redan klurat ut hur man öppnar verktygslådan, och kommer väl till pass vare sig du bor i lägenhet, hus eller torp. Hemmafixarprofilen Martin Timell har inspirerat och lärt ut sina finurliga byggtips i tv-programmet Äntligen hemma ända sedan slutet av 1990-talet. Programmet blev startskottet för den gör-det-själv-boom som tog hela Sverige med storm och som är starkare än någonsin idag.

Boken är fullmatad med rikligt illustrerade och pedagogiska bygg­instruktioner, verktygs- och materialguider och grundläggande byggmoment enkelt beskrivna steg för steg. Boken är också fylld med inspirerande fotografier och handfasta tips och råd.

Exempel på projekt:

Bygga altan

Lägga stengångar

Mura grill

Måla om huset

Lägga trägolv

Plugga och fästa i vägg

Måla innertak

Bygga utekök

Tapetsera


398 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: april 2013
"fullmatad" /Vårt Nya Hus "Boken är fullmatad med rikligt illustrerade och pedagogiska bygginstruktioner, vertygs- och materialguider och grundläggande byggmoment enkelt beskrivna steg för steg. Boken är också fylld med inspirerande fotografier och handfasta tips och råd."
" En tungviktare på 608 sidor med beskrivningar på det mesta i byggväg." /Expressen
"kloka och fiffiga tips" /Hus & Hem "Hemmafixarbibeln är en instruerande och inspirerande handbok för alla hobbyhantverkare. /.../Frontfiguren Martin Timell ger kloka och fiffiga tips om allt från bästa verktygen till hur man målar fönster och lägger golv."
"Tegelsten för byggare" /Land "Tegelstensboken innehåller i stort sett allt man behöver för att fixa, laga och bygga hemma."

Daniel Röös och Karin Hedin Röös arbetar till vardags som journalister, redaktör och producent. Deras erfarenheter av byggprojekt för hemmafixare har de erhållit efter flera års engagemang på TV4:s långkörarsuccé Äntligen Hemma, som de arbetat med sedan programmets start 1997.

Tillsammans har de producerat hundratals reportage om projekt för hemmet, med ett pedagogiskt tilltal och med glimten i ögat har det instruerat och inspirerat hemmafixare i miljontals. Förutom att snickra ihop reportage, snickrar de även gärna på det egna lantstället, där projekten aldrig tycks sina.

Daniel har tidigare skrivit boken Martins bästa i samma genre.

Mer om författaren

Karin Hedin Röös och Daniel Röös arbetar till vardags som journalister, redaktör och producent. Deras erfarenheter av byggprojekt för hemmafixare har de erhållit efter flera års engagemang på TV4:s långkörarsuccé Äntligen Hemma, som de arbetat med sedan programmets start 1997.

Tillsammans har de producerat hundratals reportage om projekt för hemmet, med ett pedagogiskt tilltal och med glimten i ögat har det instruerat och inspirerat hemmafixare i miljontals. Förutom att snickra ihop reportage, snickrar de även gärna på det egna lantstället, där projekten aldrig tycks sina.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.