Omslagsbild: Huliganerna kommer på besök

Översättare: Eva Johansson
Utgivningsdatum: 2012-05-29
Recensionsdatum: 2012-06-11
ISBN: 978-91-1-304080-6

Huliganerna kommer på besök

Bennie Salazar, en åldrande före detta punkare som nu blivit skivbolagsmogul, anställer den rastlösa Sasha. Genom olika nedslag i deras liv skildras hur tid och musik formar oss människor.
Vi får möta Bennie när han försöker upprätta en relation med sin nioårige son, men också långt tidigare när han blev en del av punkscenen i San Francisco. Sashas gränslösa tillvaro skildras från medelålderns psykologdivan till en vild uppväxt i New York och Neapel.

Jennifer Egans kritikerhyllade Huliganerna kommer på besök liknar ingenting annat. Lika inspirerad av Proust som av Sopranos är det en roman som är ett rockalbum, eller ett rockalbum som är en roman. En tragedi, en komedi, en powerpointpresentation. En roman om vår tid, eller om den tid som flytt - eller med TS Eliots ord om att nutiden och dåtiden kanske är närvarande i framtiden. Vilka är de där huliganerna som kommer på besök? Varför vill de träffa oss? Vad har de egentligen att erbjuda?

Huliganerna kommer på besök belönades med Pulitzerpriset med motiveringen "en sinnrik undersökning om att bli vuxen och om att bli gammal i en digital tidsålder, en roman som visar på en hängiven nyfikenhet om hur kulturella förändringar sker i warphastighet".

Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2012
"Gradvalls val" /DI "Fantastisk roman om musikvärlden med ett helt kapitel presenterat i PowerPoint-form. Och, nej, det framstår inte som det minsta krystat."Jan Gradvall
"Lekfullhet, briljant illustrerad" "Just Egans kompositoriska skicklighet i kombination med hennes lekfullhet, briljant illustrerad i ett av slutkapitlen som utgörs av en power point-presentation i dagboksform, ger en extra energi, ett slags distad effekt åt en berättelse som är rätt typisk amerikansk, med toner av såväl Philip Roth som Bret Easton Ellis.Översatt till musik hör den till den intelligentare formen av collegerock och delar scen med band som Weezer."Viktor Björklund  
gd.se
"jag kommer att le nostalgiskt nöjt åt att jag – sommaren 2012 – läste Jennifer Egans briljanta roman. Det var väl investerad tid."
www.svd.se
"Sidorna vibrerar av komik och ångest" /Aftonbladet "Det går aldrig att veta var man har berättelsen, och det är både elegant och insiktsfullt gjort.Låter det här snurrigt? Mitt bästa tips är att läsa boken."Cecilia Gustavsson

Jennifer Egan, född 1962, är journalist och författare bosatt i New York. Hon debuterade 1993 med novellsamlingen Emerald City och har sedan dess skrivit flera romaner. Hon fick National Book Critics Circle Award och Pulitzerpriset för Huliganerna kommer på besök. HBO har köpt rättigheterna till boken och planerar att göra en tv-serie av den.

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.