Omslagsbild: Kyckling - från vardag till lyx

Fotograf: Susanne Hallmann
Utgivningsdatum: 2012-09-05
Recensionsdatum: 2012-09-26
ISBN: 978-91-1-304101-8

Kyckling - från vardag till lyx

Kyckling - från vardag till lyx är uppföljaren till den populära Lax - från vardag till lyx. Här finns sextio enkla och frestande recept som alla klarar av att göra: vardagsmat som är snabblagad och festligare anrättningar som tar lite mer tid.

Det finns plockmat, soppor, sallader, pajer, grytor, gratinerat, stekt och kokt - helt enkelt kyckling tillagad på alla sätt som tänkas kan. Smaksättningarna går från italienskinspirerade med parmesan, basilika och pinjenötter till asiatiska smaker med till exempel chutney, chili och sesamfrön. Däremellan smaksättningar från världens alla andra hörn. Några klassiker från 1980-talet får också plats: bakad potatis med curry- och kycklingröra, crêpes och kyckling Marengo, till exempel. Du får även reda på hur du tillagar kyckling på olika vis och vilka innertemperaturer som är lämpliga.

För tjugo, trettio år sedan var kyckling inte alls så vanligt på de svenska matborden, och när den åts var det oftast helstekt kyckling. Sedan dess har kycklingkonsumtionen ökat dramatiskt och numera är kycklingfilé populärt i de svenska hushållen. Paula Ahlsén Söder vill helst att vi använder hela kycklingen och att vi väljer frigående fåglar.

Kyckling - från vardag till lyx är kokboken för dig som älskar kyckling och behöver idéer till nya härliga rätter. Med Paula Ahlsén Söders vackra upplägg, Susanne Hallmans mustiga bilder och Pernilla Qvists fina formgivning är det dessutom en perfekt inspirationsbok.
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Vår favorit!" /Elle Mat & Vin "På ELLE mat & vins redaktion finns en favoritkokbok: Lax från vardag till lyx. Nu kommer äntligen uppföljaren med kyckling! Så goda, enkla och inspirerande recept. Båda två är ett måste i hyllan, spring och köp!"Jenny Norberg

Paula Ahlsén Söder och fotograf Susanne Hallmann har tidigare gjort böckerna Lax - från vardag till lyx och Drömmen om ett orangeri (Infobooks 2007) vilken belönades med första pris av Svenska Måltidsakademin i kategorin "Bästa köksträdgårdsbok" 2008.

Paula har drivit en antik- och inredningsbutik och har en passion för mat. Hon har arbetat som matstylist samt skapat otaliga recept för kokböcker.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.