Omslagsbild: Kockskola för ensamma hjärtan

Översättare: Eva Haskå
Utgivningsdatum: 2013-04-18
Recensionsdatum: 2013-05-06
ISBN: 978-91-1-304118-6

Kockskola för ensamma hjärtan

Möt irländska Alice, skild från Liam och med utflugna barn. På dagarna kämpar hon för att få det att gå ihop ekonomiskt som extraanställd på en revisionsbyrå. Egentligen är Alice urusel på siffror och räkenskaper men fenomenal på matlagning, övertygad som hon är om att det är kärleken till råvarorna som gör att maten blir god.

Alice har en gedigen bakgrund som kock, hon började i köket på sina föräldrars badhotell och utbildade sig sedan i Paris för att få jobb på några av Dublins finaste restauranger. Men när hon träffade Liam hängde hon upp kockmössan på kroken och ägnade sig åt att laga mat åt familj och vänner i stället. Och nu sitter hon där, ensam hemma, och ska laga mat till sig själv. Urtråkigt!

Alices vänner uppmanar henne att öppna en kockskola i hemmet, precis som Julia Childs gjorde! Alices kockskola ser dagens ljus och hon upptäcker att hon har gåvan att få en grupp fullständiga främlingar att älska matlagning. Alla Alices elever har sina egna speciella skäl för att komma till lektionerna: Lucy har flyttat hem till sina föräldrar och har ingen aning om vad hon ska göra med sitt liv, Rob är en änkeman som aldrig tagit i en kastrull i hela sitt liv. Tessa tar hand om sin sjuka mor och vill veta mer om dietkost, Kitty har bestämt sig för att göra något kreativt på sin fritid medan hennes man sitter fast förankrad framför tv:n. Alices kockskola blir lika mycket en matlagningskurs som en skola för livet.


Mer om författaren
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2014
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2013
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Gunilla Leining
Utgiven: februari 2019

SENASTE RECENSIONERNA

"Lättläst och trivsam" /Allers "Det här är en lättläst, hjärtevarm bok om en samling sympatiska personer som det är omöjligt att inte tycka om!"

NYHETER

Feelgoodfenomenet Marita Conlon-McKenna

Den irländska författaren gör stor succé på ljudbokstjänsterna – med varma böcker som Kockskola för ensamma hjärtan.

Se fler nyheter

Marita Conlon-McKenna är en av Irlands främsta barn och ungdomsförfattare som numera även skriver vuxenromaner med framgång. Hon är aktiv medlem i Irländska PEN och har belönats med ett flertal priser.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.