Omslagsbild: Madeleine

Översättare: Nils Larsson
Utgivningsdatum: 2012-03-07
Recensionsdatum: 2012-03-22
ISBN: 978-91-1-304150-6

Madeleine

Vår dotters försvinnande och det fortsatta sökandet efter henne

Vad händer när den värsta sortens mardröm blir sann, när ens barn försvinner spårlöst och inte kommer tillrätta? Kate McCann berättar sin historia om vad som hände kvällen när Madeleine försvann och de förtvivlade åren efteråt. Det är en berättelse som inte lämnar någon oberörd.

Den tredje maj 2007 försvann Madeleine McCann från ett hotellrum på badorten Praia da Luz vid den populära portugisiska Algarvekusten. Hennes föräldrar, Kate och Gerry, hade lämnat sina sovande små barn i sovrummet medan de själva gick till en tapasrestaurang i närheten i sällskap med några andra par.

Kate och Gerry skulle turas om att titta till barnen varje halvtimme, förutom Madeleine sov även deras tvååriga tvillingar Sean och Amelie i rummet. Redan efter andra vändan kom mamma Kate tillbaka skräckslagen: Madeleine var borta!

Madeleine McCann försvann veckan innan hon skulle fylla tre år. I maj 2012 är det fem år sedan. Men sökandet fortsätter och så länge hennes döda kropp ännu inte hittas lever hoppet om att hon ska återfinnas, någonstans, vid liv.

”Beslutet om att publicera denna bok har varit väldigt svårt och det har fattats med tungt hjärta. Anledningen till att jag skriver är enkel: jag vill en gång för alla bidra till sanningen …
   Att skriva dessa memoarer medför en öppen redogörelse för mycket privata, intima och känslomässiga aspekter ur våra liv. Det är inte lätt för mig att dela dessa med främmande människor, men om jag inte gjorde det fullt ut så skulle jag känna att jag inte gav boken möjlighet att visa upp hela bilden.
   Allt som vi har ägnat oss åt under de senaste fyra åren har utmynnat i frågan om det på något sätt har kunnat hjälpa oss att hitta Madeleine. När svaret på den frågan varit ja, eller om det finns minsta chans, så kan vår familj klara av vad som helst.
   Det som här följer är en mycket personlig redogörelse och det är inget jag ber om ursäkt för …
Inget är viktigare än att finna vår lilla flicka.”

Kate McCann, maj 2011

 

Mer om författaren
95 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Niki Gunke
Utgiven: april 2020
"Det här är en otroligt gripande bok. Och viktig." Smålands-Tidningen
"intressant och gripande läsning" /UNT "Mest givande finner jag ändå Kate McCanns tankar kring förlusten av en dotter, kring skuldkänslor och beslutsamhet. Det är på tiden att familjen McCann får komma ned från löpsedlarnas fattiga rubriker och bli människor igen."Karin Andersson
"Mardrömmen och mediedrevet"
www.sydsvenskan.se
Gerry och Kate McCann intervjuas i TV4 Nyhetsmorgon
www.tv4.se
Photo

Kate McCann, Madeleines mamma, grundade tillsammans med maken Gerry Madeleines fond: Lämna inga stenar orörda, 2007.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.