Omslagsbild: Familjen Corleone

Översättare: Jan Risheden
Utgivningsdatum: 2013-01-08
Recensionsdatum: 2013-01-21
ISBN: 978-91-1-304314-2

Familjen Corleone

Gudfadern är tidernas främsta maffiaskildring. Familjen Corleone bygger på ett manus Mario Puzo skrev, omarbetat till bok av Ed Falco.

New York, 1933. Staden och nationen är mitt inne i den stora depressionen. De stora maffiafamiljernas affärer i New York har blomstrat under denna tid. Men slutet av spritförbudet väntar, och med det en kamp som kommer att avgöra flera av de stora familjernas öden.

För Vito Corleone är inget viktigare än hans familjs framtid. Hans yngsta barn, Michael, Fredo och Connie, går i skolan, omedvetna om sin fars verkliga yrke. Familjens adopterade son Tom Hagen går på college. Det barn som oroar honom mest är äldste sonen Sonny.

Vito försöker övertyga Sonny att bli en seriös affärsman. Den otålige och hänsynslöse 17-åringen har andra planer: han vill följa i sin fars fotspår och bli en del av det verkliga familjeföretaget.

En spännande roman om traditioner och våld, lojalitet och svek.

Familjen Corleone är en bok för de legioner av fans som aldrig kan få nog av Gudfadern och den legendariska maffiafamiljen.
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2013

SENASTE RECENSIONERNA

"Ed Falco skriver i Puzos anda, använder sig av samma berättarteknik vi främst känner igen från filmerna." /VLT

Ed Falco är journalist och författare. Familjen Corleone bygger på ett manus Mario Puzo skrev, omarbetat till bok av Ed Falco.

Mer om författaren
Photo

Mario Puzo (1920-1999) växte upp under fattiga förhållanden i Hell's Kitchen, New York. Han är för alltid förknippad med sina romaner om maffian. Gudfadern (1969) blev hans stora genombrott, som han också omarbetade till filmmanus och belönades för med två Oscars.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.