Omslagsbild: Spelets konst

Översättare: Ylva Mörk
Utgivningsdatum: 2013-01-22
Recensionsdatum: 2013-02-11
ISBN: 978-91-1-304318-0

Spelets konst

Henry Skrimshander är den stora basebollstjärnan på Westish College, en liten skola i Wisconsin. Vägen mot högsta ligan ser spikrak ut när han missar ett enkelt kast. I efterdyningarna av hans miss påverkas fem personers öden drastiskt.

Själv drabbas han av tvivel på sig själv, tankar som hotar att förstöra hans framtid. Skolans rektor Guert Affenlight blir oväntat och hjälplöst förälskad. Owen Dunne fastnar i en farlig affär. Mike Schwartz inser att han har styrt Henrys karriär på bekostnad av sin egen. Pella Affenlight återvänder till Westish efter att ha flytt ifrån ett olyckligt äktenskap, fast besluten att börja ett nytt liv.

När säsongen närmar sig sitt slut tvingas dessa fem personer konfrontera sina djupaste förhoppningar, drömmar och hemligheter. Spelets konst är en stor och varmhjärtad roman om ambition och dess gränser, om familj, vänskap och kärlek, och slutligen om engagemang - för sig själv och för andra.

Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2013
"Lyckokast i debuten" "Men ”Spelets konst” är också en berättelse med stort B, där människor av kött och blod våndas, älskar, satsar, misslyckas och i bästa fall reser sig igen. Harbach har en historia att berätta och han gör det rakt och okonstlat – och med stor och omisskännlig kärlek till sina huvudpersoner." 
www.svd.se
"Litterär homerun" "Inledningsvis är jag skeptisk – är det här allt? – men snart sugs jag in i denna berättelse som förenar baseboll med ”Moby Dick”. Romanen har ett sådant naivt hjärta, möter läsaren med en sådan troskyldighet, att man snart glömmer bort poängställningen i det litterära spelet och bara fokuserar på vad som händer på basebollplanen."
arbetarbladet.se
"Det är så finurligt berättat. Betyg: 4" /Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige
"Skruva den som Harbach!" "En läsning av "Spelets konst" inbjuder till ett slags meditativt tillstånd. Chad Harbachs prosa är fullständigt motståndslös, väldigt långt ifrån dagens polyfona litteratur och det är lätt att föreställa sig varför den hittar sin plats i bestseller-hyllorna. För den är en njutning att läsa."Johan Malmberg 
hd.se

Chad Harbach, född 1975 i Wisconsin, är författare och en av grundarna till det litterära magasinet n+1. Spelets konst är hans debutroman.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.