Omslagsbild: Den andalusiske vännen

Utgivningsdatum: 2012-04-24
Recensionsdatum: 2012-05-28
ISBN: 978-91-1-304362-3

Den andalusiske vännen

Sophie Brinkmann - sjuksköterska, änka och ensamstående mor - möter Hector Guzman på avdelningen där hon arbetar. Han ligger inne med en benskada efter att ha blivit påkörd vid ett övergångställe i city. Sophie och Hector finner varandra där och då - och mot sin vilja dras hon till honom på ett vis som hon inte kan värja sig emot.

Men Guzman är något annat än han utger sig att vara, och genom bekantskapen med honom hamnar Sophie mot sin vilja mitt emellan två brottsorganisationer och en grupp utredande poliser. Det som börjat försiktigt eskalerar utom kontroll, och Sophie Brinkmann blir en bricka i ett spel som tar henne bort från allt hon tidigare värdesatt, hållit för sant och trott på. 
Mitt i detta dyker en person från hennes förflutna plötsligt upp och hon måste med alla medel skydda sig själv och sin son inför det oundvikliga - att välja sida.  
 
Den andalusiske vännen är en beroendeframkallande thriller av debuterande Alexander Söderberg. På samma gång sofistikerad och brutal utmanar den våra föreställningar om ont och gott. Alexander Söderberg  är en säker berättare som tar ut svängarna i imponerande actionscener och karaktärer med psykologiskt djup. Detta är första delen i en serie på minst tre böcker med Sophie Brinkmann och organisationen kring Guzman i centrum. 
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2012
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Utgiven: maj 2012
"Väldigt bra debut!" Bland Årets bästa deckare 2012 - Boktips från Lotta Olsson i DN
"Med en intelligent story och en nerv som knockar en redan i första kapitlet, kvalar den tveklöst in som sommarens mest spännande läsning." EEEE /Elle
"En actionthriller i svindlande tempo" /Ingalill Mosander, Aftonbladet
"Rent lysande" "Den andalusiska vännen en överraskande och andlöst spännande, tät och välskriven thriller på internationell nivå. /.../ Alexander Söderberg bevisar en gammal sanning. En författare kan dra vilken skröna hen vill, bara hen gör det bra. Söderberg gör det förunderligt bra."Örjan Abrahamsson  
www.vk.se

Alexander Söderberg, född 1970, är bosatt på Österlen och har tidigare arbetat med tv-manus som manusförfattare, redaktör och dramaturg. Han debuterade 2012 som författare med Den andalusiske vännen, den första delen i en trilogi med sjuksköterskan Sophie Brinkmann i centrum. Trilogin ges ut i en rad länder, inklusive USA och England, och filmrättigheterna är sålda till Hollywood. Debuten följdes upp med Den andre sonen (2014) och nu är det dags för den avslutande delen, Den gode vargen.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.