Omslagsbild: Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd

Översättare: Katarina Jansson
Utgivningsdatum: 2012-08-14
Recensionsdatum: 2012-09-10
ISBN: 978-91-1-304365-4

Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd

En morgon får Harold Fry ett brev ifrån en tidigare kollega, Queenie Hennessy, som berättar att hon är döende i cancer. Harold vill skriva något till Queenie, men vad ska han skriva? Hon har gjort något oerhört fint för honom en gång, men han kan inte minnas riktigt vad.

Han skriver några korta rader och säger till sin hustru Maureen att han går med ett brev till närmsta postlåda. Men när Harold kommer till postlådan kan han inte lägga på brevet. Han går vidare till nästa postlåda och nästa efter den. Harold stöter ihop med en ung flicka som berättar om sin faster som drabbats av cancer. Inspirerad av samtalet får Harold idén att han skall promenera hela vägen upp till sjukhuset där Queenie ligger för döden.

Promenaden från södra delarna av England till Skottland blir till en resa genom Harolds liv och de många minnena. Här finns glimtar från ett äktenskap som allt mer kommit att bli till en börda för de båda. Här finns det ansträngda förhållandet till sonen David som Harold inte har pratat med på länge. Och Queenie som täckte upp för det Harold gjorde den där kvällen på kontoret, det som hon fick sparken för - men vad hände egentligen?

Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd är en stor och bred berättelse full av humor och vemod.
Mer om författaren
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2013
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2012
"Jag ville inte att boken skulle ta slut!" /Maggan Hägglund, TARA
"Det är en fantastisk bok!" /SVT Go'kväll
"en underhållande historia" /Värnamo Nyheter "Berättelsen om Harold Fry är varm, genuint medmänsklig och innehåller en hel del lärdomar som kan vara idé att ta efter."Gunvor Karlsson
"En mycket charmig liten bok" /Eskilstuna-Kuriren "Jag har läst en både vemodig och rolig berättelse om vad som är viktigt i livet, en välskriven kapitelbok med en oväntad och gripande upplösning.En mycket charmig liten bok."Ivana Eklund

Rachel Joyce har skrivit ett tjugotal radiopjäser åt BBC Radio 4 samt tv-manus åt BBC 2. 2007 tilldelades hon Tinniswood Award för bästa radiopjäs.
Hon började sin karriär som skådespelare med med flera huvudroller vid the Royal National Theatre, The Royal Court och Cheek by Jowl och vann Time Out Best Actress award och the Sony Silver.

Hennes debutbok Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd nominerades till Man Booker Prize for Fiction 2012. Det prestigefyllda priset delas ut årligen till "the very best book of the year". 

Rachel Joyce utsågs till Writer of the Year, "årets nykomling", när det brittiska litteraturpriset National Book Awards delades ut 2012.

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.