Omslagsbild: Viskningarnas borg

Översättare: Maria Björkman
Utgivningsdatum: 2013-09-24
Recensionsdatum: 2013-10-14
ISBN: 978-91-1-304366-1

Viskningarnas borg

Den unga Esclarmonde är dotter till riddaren på Viskningarnas borg. Hon har lovats till den unge riddaren Lothar, och blott femton år gammal förs hon till kyrkan för att giftas bort.

Men Esclarmonde vägrar att foga sig i sitt öde. Hon svarar nej på frågan om hon vill äkta Lothar, skär av sig ena örat och förklarar med hög röst att hon hädanefter vill tjäna Gud. Hon murar in sig i en liten cell intill borgens kapell, med bara en liten fönsterglugg som öppning mot omvärlden.

På ett språk som ligger sagan och den medeltida höviska romanen nära berättar Carole Martinez om ett kvinnoöde som samtidigt känns otroligt modernt och har mycket att säga oss idag.
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Carole Martinez rör sig tryggt i den religiöst präglade historiska miljön." "Ifrågasättandet av mäns makt över kvinnor på 1100-talet är en del av bokens tema, men Carole Martinez blickar också mot framtiden. "Ditt tidevarv spärrar förvisso inte längre lika lätt in flickor, men tro för den skull inte att du är utom fara för människans dårskap", kommenterar Esclarmonde till oss som läser hennes berättelse."Linn Svalö
hd.se
"Jag älskar Viskningarnas borg. Årets stora överraskning!" "Viskningarnas borg får mig att tänka på Margaret Atwood av någon anledning, oklart varför möjligen för att den talar lite tyst med hennes mytbok Penelopiaden? Det är i övrigt inte likt något annat jag läst tror jag (eller anar jag lite Jeanette Wintersonsk ton också kanske?), men det känns ändå märkligt bekant. Och tryggt. Jag älskar Viskningarnas borg. Årets stora överraskning!" 
www.fiktiviteter.se
"har mycket att säga oss i dag" /Skandinavisk Sjukvårdsinformation "På ett språk som ligger sagan och den medeltida höviska romanen nära berättar författaren om ett kvinnoöde som samtidigt känns otroligt modernt och har mycket att säga oss i dag." 

Carole Martinez är född 1966 och debuterade skönlitterärt 2007 på Gallimard med romanen Det broderade hjärtat som översattes och gavs ut i tiotalet europeiska länder. Romanen prisbelönades med nio litterära priser, varav det främsta var Prix Renaudot des lycéens.

Carole Martinez slog in på författarbanan hade hon arbetat både som skådespelerska och fransklärare. Viskningarnas borg var med i slutomgången till Goncourtpriset 2011 men belönades i stället med Goncourt des lycéens.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.