Omslagsbild: Flykten från Läger 14

Översättare: Tomas Håkansson
Utgivningsdatum: 2012-10-16
Recensionsdatum: 2012-11-07
ISBN: 978-91-1-304320-3

Flykten från Läger 14

Den dramatiska rymningen från ett nordkoreanskt fångläger
Flykten från läger 14 är den första inifrånskildringen av ett nordkoreanskt arbetsläger eller koncentrationsläger. Det är också den första berättelsen om någon som har rymt ur ett sådant läger.

Shin Dong-huyk föddes i lägret 1982 och kände inte till något annat än den värld som fanns innanför det elektriska taggtrådsstängslet. Han föddes inspärrad och under de första tjugo åren av sitt liv svälte han, torterades och underkastades alla koncentrationslägrets fasor tills den dag han lyckades fly och fann en helt okänd värld utanför taggtråden.

I Flykten från läger 14 berättar journalisten Blaine Harden om Shins ofattbara livsöde och resa, och visar för första gången vilka ohyggligheter som äger rum i fånglägren. Man räknar med att det i dag sitter uppemot 200 000 fångar i dessa läger, dömda som motståndare til regimen. I Nordkorea är man skyldig i tre generationer för sådana brott, riktade mot landets idé och ledning. Blaine Harden sätter strålkastarljuset på den ljusskygga och totalitära regim som vi vet relativt lite om, som resten av världen fruktar eller blundar för.
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2012
"Skratta inte åt Nordkorea. Skrik!"
www.expressen.se
"Det här är en av de intressantaste och mest skrämmande böcker som jag läst." /Malou von Sivers, Efter tio
Malou von Sivers intervjuar Shin Dong-huyk i Efter tio Ca 22 minuter in i programmet.
www.tv4play.se
"Becoming human: Shin's new life"
www.cbsnews.com

Blaine Harden är författare och prisbelönt journalist som skrivit för The Economist och jobbat som korrespondent för Washington Post i Afrika, Östeuropa och Asien. Han har också varit The New York Times nationella utsände och skriver för Time Magazine.

Som författare har han publicerat två böcker förut: en om dammbygget på Columbiafloden, A River Lost, och en om den afrikanska kontinentens utmaningar, Africa: Dispatches from a Fragile Continent.

Blaine Harden bor i Seattle med sin fru och deras två barn.

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.