Omslagsbild: Mot pingvinernas land

Fotograf: Milo Dahlmann
Utgivningsdatum: 2012-10-29
Recensionsdatum: 2012-11-21
ISBN: 978-91-1-304381-4

Mot pingvinernas land

En seglats till Antarktis

"Min båt har blivit en del av mig. Hon står för både glädje och besvikelse. Men mest av allt för hopp och möjligheter."


Milo Dahlmann hade försökt en gång tidigare, för tolv år sedan. Då blev hon den första svenska kvinnan som ensamseglade över Atlanten. Men Antarktis nådde hon inte. Hon kommer mycket väl ihåg sorgen och känslan av hopplöshet. Under ett och ett halvt år på haven lärde hon sig dock hur viktigt det är att våga sätta mål och hålla fast vid dem. Lika viktigt är det att våga ändra sina planer när verkligheten kräver det. Alla kan vi påverka våra liv mycket mer än vi tror, säger Milo, som valde att inte ge upp sina drömmar om havet, Antarktis, den stora harmonin och lyckan i att baka bröd mitt på Atlanten.


Hon gav sig iväg igen, med målet att segla till Antarktis på egen köl, med bättre utrustning och mer mentalt förberedd än förra gången. På egen hand hade hon sparat ihop närmare 1,5 miljoner kronor till den specialbyggda tiometers stålbåten Artemisia II.


Den här gången nådde hon sitt mål och väl där överväldigades hon av pingvinerna, den klara sikten och det mäktiga landskapet. Men fick också anledning att fundera över situationen på vår planet och hur vi förhåller oss till den värld vi lever i.


Här berättar Milo Dahlmann om sina erfarenheter. Det handlar om val av båt, väg, utrustning och besättning, men också om den egna kunskapen och kapaciteten. Hon förmedlar vad hon upplevt och lärt och lär oss att många av våra drömmar om livet har en möjlighet att bli verklighet. Vi kan mer än vi tror! Om båt och besättning, men också om rädsla och mod och framför allt om lyckan att segla på egen köl.

Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: november 2012

SENASTE RECENSIONERNA

"Hon överväldigas av det mäktiga landskapet, men funderar också över tillståndet för vår planet." /Land Tidningen Land listar 5 boktips - från mäktiga naturupplevelser till spännande thriller.
"Inspirerande på alla livsplan" /Metro "Man behöver inte vara seglare för att älska Helsingborgskvinnan Milo Dahlmanns skildring av sin ensamseglats till Antarktis. Den här kvinnan besitter ett mod och ett "vi kan mer än vi tror" som inspirerar på alla livsplan."
"praktiska förberedelser /.../och inspirerande insikter" "I boken delar Milo med sig av sina upplevelser och lärdomar både när det gäller praktiska förberedelser, som val av båt och utrustning, och inspirerande insikter om hur vi alla har möjlighet att förverkliga våra drömmar om vi tror på oss själva."
www.batsidan.com

Milo Dahlmann är en (tidigare) okänd undersköterska med ett stort miljöengagemang, bland annat i Greenpeace, som seglade första gången först i 20-årsåldern och som 1997, utan sponsorer, gav sig av mot Antarktis och blev första svenska kvinnan att segla ensam över Atlanten. Efter sin hemkomst sparade hon sin landstingslön i sju år för att kunna låta bygga en ny, bättre båt och göra ett nytt försök. Idag arbetar hon som sjuksköterska, men är också en uppskattad och anlitad föreläsare som fått mycket uppmärksamhet i media.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.