Omslagsbild: S-koden

Utgivningsdatum: 2012-04-26
Recensionsdatum: 2012-05-16
ISBN: 978-91-1-304325-8

S-koden

Den socialdemokratiska utmaningen
Är socialdemokratins långa epok som statsbärande parti över? Statsvetare lanserade för sjuttio år sedan tanken att socialdemokratin inte hade någon ideologi. Allt som fanns var en vilja att regera. I övrigt var socialdemokratin tom.
Den här boken diskuterar vad socialdemokrati står för.

Carl Hamilton förklarar socialdemokratins historiska framgångar med en unik ideologi som skiljer partiet från andra socialistpartier i Europa.
Han kallar det S-koden.

Den socialdemokratiska utmaningen är brännande aktuell. Den finansiella krisen kräver att politiken tar ledningen över ekonomin.
Ytterst handlar S-koden om människans eviga fråga: Hur ska min frihet förenas med andras?
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2012
"Ömsint porträtt av härjat parti"
www.jusektidningen.se
"Hamilton levererar tänkvärda svar på tidlösa frågor" /Aktuellt i Politiken
" smittas av bokens medryckande optimism" "Carl Hamilton är en driven debattör som argumenterar medryckande och gärna med konkreta åtgärdslistor – ­ibland också med en trosglöd som får en att undra om boken i själva verket är en ansökan om en ministerpost i nästa S-regering. Men i ett viktigt avseende tror jag också att han träffar alldeles rätt. Det många, kanske de flesta svenska väljare, i dag längtar mest efter att få höra är just det där, att det faktiskt är möjligt för oss att återta ledningen och makten. /.../Ändå är hans neo-optimistiska syn på demokratins politiska möjligheter både uppmuntrande och smittsam, och åtminstone den skulle jag själv gärna lägga min röst för."Lars Linder 
www.dn.se
"Carl Hamiltons bok om Socialdemokratins kris är en av de mer läsvärda"
www.folkbladet.nu

Carl Hamilton, född 1956, är författare, ekonom och samhällsdebattör. Han har tidigare skrivit den omtalade boken om Absolut Vodka, Absolut: historien om Flaskan (Norstedts 1994), även utgiven i USA och Storbritannien. 2004 utkom hans bok Det infantila samhället, där han gör en genomlysning av en fundamental förändring i vår syn på barn och vuxna.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.