Mördaren ljuger inte ensam

Författare

Maria Lang

Mördaren ljuger inte ensam

Svenska

2013-03-04

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Författare

Publiceringsdatum

2013-03-04

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Maria Lang

Läsordning

1

Produktdetaljer

ISBN

9789113051369

Böcker av författaren

Om boken

Hemma hos kyrkoherde Tord Ekstedt på Västlinge prästgård firar man jul och i salongen delas det ut klappar. Elvaåriga dottern Lotta är överlycklig. Hon har fått en vitullig kattunge av sin kusin Puck och hennes man Eje.

Julefriden är fullständig tills det ringer på ytterdörren och den vackra grannfrun Barbara Sandell berättar att hennes man Arne är försvunnen.

Kort därefter hittar Puck honom i hans butik, slagen i huvudet med en yxa! Den idylliska kyrkbyn har blivit en mordplats och listan över misstänkta kan göras lång.

Läs mer

Maria Lang, Lucy Davey

Tragedi på en lantkyrkogård

Om boken

Christer Wijk har gått och blivit kär. Han har träffat den vackra Gabriella Malmer, och de har bjudit Puck och Eje till förlovningskalas på släkten Malmers herrgård i Rödbergshyttan.

De ängsliga släktingarna verkar dock inte alldeles glada åt förlovningen. Och inte heller åt att Gabriellas lillasyster umgås med oäktingen nere från arbetarbostället på Udden. När dessutom familjens överhuvud Fredrik Malmer, Gabriellas farfar, meddelar att han ska skriva om sitt testamente blir stämningen inte bättre.

Så en natt avlider disponent Malmer under plågsamma former. Någon har givit honom en överdos hjärtmedicin. Men vem?

Läs mer

Rosor, kyssar och döden

Maria Lang, Lucy Davey

Rosor, kyssar och döden

Om boken

När Puck Bure kommer hem till Stockholm efter en utlandsresa hittar hon inte sin man Eje hemma i lägenheten, utan en vacker ung kvinna i badkaret, strypt och dränkt!

Varför befann hon sig i makarna Bures hem? Och vem kan ha velat röja henne ur vägen. Den efterlämnade nyckelknippan på bordet är en ledtråd.

Det visar sig att nycklarna går till Humanistiska Biblioteket, där den döda tillhört en krets ambitiösa akademiker som mellan bokhyllor och forskarbord förlorat sig i kärlek, avund och svartsjuka.

En av dem måste vara skyldig.

Läs mer

En skugga blott

Maria Lang, Lucy Davey

En skugga blott

Om boken

Skoga är allt en riktig idyll. Det nygifta paret Puck och Einar Bure far till Einars hembygd för att få sig en lugn och skön semester. De har med sig Pucks far, professor Johannes Ekstedt, som följt med på ett villkor: Inte flera mord!

Men knappt har solen gått upp förrän de upptäcker att det ligger ett lik på gräsmattan nere vid ån, med pappa Johannes egyptiska papperskniv stucken djupt i bröstet.

För att lösa mordet skickar Stockholmspolisen kommissarie Christer Wijk, och med Puck som assistent börjar förhören i grannskapet.

Det visar sig att Skoga bubblar av hat, passion, svartsjuka och grymhet under ytan. Och snart nog får de ännu ett dödsfall på halsen samtidigt som bekännelserna börjar strömma in.

Läs mer

Inte flera mord!

Maria Lang, Lucy Davey

Inte flera mord!

Om boken

Det är examenstider på Stockholms Stadsläroverk och förberedelserna pågår för fullt inför den stora vårfesten med middag, dans och så kvällens clou: den traditionsenliga teaterföreställningen.

I slutscenen faller hjältinnan ned på scengolvet till rungande applåder men det hör inte till pjäsen, hon har blivit förgiftad med cyankalium.

Puck och Einar undervisar båda på läroverket och kommissarie Christer Wijk är snart på plats. Men knappt har han hunnit dit förrän han gör en hemsk upptäckt, under scenen ligger ännu en död elev!

Vem är det egentligen som velat röja de kvinnliga eleverna ur vägen och stulit kemikalier ur skolans giftskåp?


Läs mer

Farligt att förtära

Maria Lang, Lucy Davey

Farligt att förtära

Om boken

Rutger Hammars stuga Lillborgen ligger på Ön i sjön Uvlången i Bergslagen. Där samlar han och hans fru under en sommarhelg en handfull gäster för att umgås, bada och segla.

Men när Puck Ekstedt under en promenad överraskas av ett skyfall och tvingas fly in under en gran gör hon ett makabert fynd: en av Hammars gäster ligger där strypt med en röd sidenscarf om sin hals.

Pucks fästman Einar Bure beslutar att kontakta sin gamle vän Christer Wijk, kommissarie vid Stockholmspolisen, för att lösa fallet.

Det visar sig att gästerna alla knyts samman genom kärleksband och svartsjuka. Alla verkar ha något att dölja, men det är bara en av dem som är mördaren.

Läs mer

Mördaren ljuger inte ensam

Maria Lang, Lucy Davey

Mördaren ljuger inte ensam

Om boken

I Skoga sätter man upp en teaterpjäs framförd av stadens skolelever, ett medeltidsspel där ungdomarna är klädda i munkkåpor. Men främlingar i staden ser sin chans att dra nytta av de anonyma kåporna för att dölja sina skumma affärer. Affärer som kulminerar i en svårknäckt mordgåta.

Läs mer

Se Skoga och sedan...

Maria Lang

Se Skoga och sedan...

Om boken

Tre personer rånar en bank varpå en av dem försvinner med hela bytet i en stulen flyttbil. Samtidigt går en trettonårig flicka upp i rök. Är det rånarna som tagit flickan, och var är flyttbilen med pengarna? Christer Wijk och hans medhjälpare tvingas rakt ut i den täta och mystiska storskogen.

Läs mer

Flyttbil försvunnen

Maria Lang

Flyttbil försvunnen

Nyheter

Foto: Sjöberg Bildbyrå

3 februari 2020

”Sveriges Agatha Christie” – Maria Langs klassiska deckare nu i ljudbok

Nyheter