Omslagsbild: Farligt att förtära

Utgivningsdatum: 2013-03-06
Recensionsdatum: 2013-03-25
ISBN: 978-91-1-304579-5

Farligt att förtära

Det är examenstider på Stockholms Stadsläroverk och förberedelserna pågår för fullt inför den stora vårfesten med middag, dans och så kvällens clou: den traditionsenliga teaterföreställningen.

I slutscenen faller hjältinnan ned på scengolvet till rungande applåder men det hör inte till pjäsen, hon har blivit förgiftad med cyankalium.

Puck och Einar undervisar båda på läroverket och kommissarie Christer Wijk är snart på plats. Men knappt har han hunnit dit förrän han gör en hemsk upptäckt, under scenen ligger ännu en död elev!

Vem är det egentligen som velat röja de kvinnliga eleverna ur vägen och stulit kemikalier ur skolans giftskåp?


Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2013
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Charlotta Åkerblom
Utgiven: januari 2020
"Spänningen mattas aldrig av" "Maria Lang lyckas få med läsaren att delta i att försöka lösa gåtorna och skapa olika teorier om de misstänkta. Spänningen mattas aldrig av och hos läsaren är tankarna hela tiden aktiva."Rolf Zandén
www.tidningenkulturen.se
"Tidsdokument som tar det piano i intrigen" /Icakuriren "Böckerna är intressanta som tidsdokument och om man vill ta det lite piano med intrigen, inte störas av för mycket våld, kanske också känna igen sig i ett språk som snart är helt försvunnet, då är det här toppläsning."Marie Peterson
"Hon drog fram förbjudna passioner i ljuset. Och hon gjorde det bra." /QX
"Hon både roar och underhåller samt ger ett mått av spänning" /Dagbladet Sundsvall

Maria Lang (pseudonym för Dagmar Lange, 1914-1991) var under ett par decennier Sveriges odiskutabla deckardrottning. Efter debuten 1949 med Mördaren ljuger inte ensam gav hon punktligt ut en ny bok varje år fram till 1990.

Särskilt hennes tidiga produktion räknas till den svenska kriminallitteraturens klassiker och under de senaste åren har nytt intresse väckts för hennes författarskap, som av många har jämförts med Agatha Christies.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.