Omslagsbild: Inte flera mord!

Utgivningsdatum: 2013-03-06
Recensionsdatum: 2013-03-25
ISBN: 978-91-1-304580-1

Inte flera mord!

Skoga är allt en riktig idyll. Det nygifta paret Puck och Einar Bure far till Einars hembygd för att få sig en lugn och skön semester. De har med sig Pucks far, professor Johannes Ekstedt, som följt med på ett villkor: Inte flera mord!

Men knappt har solen gått upp förrän de upptäcker att det ligger ett lik på gräsmattan nere vid ån, med pappa Johannes egyptiska papperskniv stucken djupt i bröstet.

För att lösa mordet skickar Stockholmspolisen kommissarie Christer Wijk, och med Puck som assistent börjar förhören i grannskapet.

Det visar sig att Skoga bubblar av hat, passion, svartsjuka och grymhet under ytan. Och snart nog får de ännu ett dödsfall på halsen samtidigt som bekännelserna börjar strömma in.
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2013
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Charlotta Åkerblom
Utgiven: januari 2020
"Tidsdokument som tar det piano i intrigen" /Icakuriren "Böckerna är intressanta som tidsdokument och om man vill ta det lite piano med intrigen, inte störas av för mycket våld, kanske också känna igen sig i ett språk som snart är helt försvunnet, då är det här toppläsning."Marie Peterson
"Hon drog fram förbjudna passioner i ljuset. Och hon gjorde det bra." /QX
"Hon både roar och underhåller samt ger ett mått av spänning" /Dagbladet Sundsvall
"Maria Lang skrev otvunget och med en spänst i språket" /UNT "Trion ges ut i tidstypiska omslag med 50-talsestetik i bilder och typsnitt. Det är snyggt och stilsäkert. /.../Maria Lang skrev otvunget och med en spänst i språket (hon var också disputerad litteraturvetare), lite romantiskt och med en mild humor som står sig hyggligt även i dag."Björn G Stenberg 

Maria Lang (pseudonym för Dagmar Lange, 1914-1991) var under ett par decennier Sveriges odiskutabla deckardrottning. Efter debuten 1949 med Mördaren ljuger inte ensam gav hon punktligt ut en ny bok varje år fram till 1990.

Särskilt hennes tidiga produktion räknas till den svenska kriminallitteraturens klassiker och under de senaste åren har nytt intresse väckts för hennes författarskap, som av många har jämförts med Agatha Christies.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.