Omslagsbild: Träna för livet

Fotograf: Eric Josjö
Utgivningsdatum: 2013-01-08
Recensionsdatum: 2013-01-23
ISBN: 978-91-1-304627-3

Träna för livet

242 tips som har gjort mig stark
Många såg höjdhopparlegendaren Patrik Sjöberg som en naturbegåvning utan större lust att träna. Inget kunde vara mer fel, han tränade stenhårt under sin aktiva karriär. Det gör han fortfarande, men nu är drivkraften ett gott liv och inte medaljer.

I sin träningsbok delar Patrik Sjöberg med sig av sina experttips till dig som också vill må bra. Det är träning som ger dig marginaler i livet. Som ger dig lite starkare kropp och möjlighet att unna dig en god middag, ett gott vin eller en bulle till kaffet, utan att få dåligt samvete eller bli överviktig. Det är enkla, effektiva och roliga övningar presenterade med en hel del självdistans.

Boken vänder sig till vanliga människor, stressade småbarnsföräldrar, kontorsråttor med kassa ryggar, lata livsnjutare men även till idrottsmän som undrar hur man får bättre spänst, koordination och styrka. I boken blandas praktiska övningar och träningsprogram med personliga reflektioner och anekdoter från Patriks långa idrottskarriär. Du får också förslag på träningsformer som gör att du kommer förberedd när du ska gå arton hål, klara av en vecka i Alperna eller ett vadslagningslopp till Mora, runt Vättern, Stockholm eller Göteborg.

Exempel ur innehållet: styrketräning, boxträning, stretching, spänst och hopp, smygträning, träningsprogram, utrustning, skador och personliga anekdoter.,
"Det är enkla, effektiva och roliga övningar presenterade med en hel del självdistans." /Sydsvenskan
"Det är enkla, effektiva och roliga övningar presenterade med en hel del självdistans." /Villa & Fritid 1/13
"MMMM" /MåBra
"Toppa formen med Sjöberg"
www.unt.se

Patrik Sjöberg är en av Sveriges mest kända idrottsmän genom tiderna. Han har vunnit ett VM-guld, tre OS-medaljer och innehar fortfarande det svenska rekordet i höjdhopp. Våren 2010 var Patrik Sjöberg en av deltagarna i den populära dokusåpan Mästarnas mästare.

Patrik Sjöberg tilldelades 2011 kulturpriset Årets röst för sin bok Det du inte såg.

Mer om författaren
Photo

Johan Brink arbetar han som skribent och copywriter. Han är före detta friidrottare med svenskt rekord i tresteg och ett flertal SM-medaljer i tresteg, längd och höjdhopp som främsta merit.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.