Omslagsbild: Roxette

Utgivningsdatum: 2013-08-28
Recensionsdatum: 2013-09-18
ISBN: 978-91-1-304628-0

Roxette

Den osannolika resan tur och retur
Roxette - Den osannolika resan tur och retur berättar historien om ett av Sveriges mest framgångsrika band genom tiderna. Det är en historia full av passion och drama, glädje och sorg, sensationell framgång och nattsvart motgång.

Vi får följa Roxette hela vägen. Hobbyprojektet som Per Gessle knappt vågade tro på när han var en blonderad föredetting och Marie Fredriksson Sveriges starkaste lysande kvinnliga artist. Världssuccén som matade ut internationella pophits som "The Look", "Listen To Your Heart", "It Must Have Been Love" och "Joyride" under slutet av 80-talet och det tidiga 90-talet. Turnéerna, skivinspelningarna och konflikterna. Chockbeskedet när Marie Fredrikssons hjärntumör sånär hade gett historien ett tragiskt slut. Den långa och svåra vägen tillbaka. Och så den närmast ändlösa globala comebacken inför jublande och gråtande fans över hela världen, en återkomst utan motstycke i svensk musikhistoria.

Roxette - Den osannolika resan tur och retur vidgar förståelsen för ett unikt svenskt musikfenomen, ofta lika ljummet och styvmoderligt behandlat på hemmaplan som närmast religiöst dyrkat runtom i världen.

Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2013
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Anders Blentare
Utgiven: september 2020

SENASTE RECENSIONERNA

"riktigt, riktigt intressant läsning för alla oss musikbranschnördar" /Musikindustrin.se "Roxette-boken är riktigt, riktigt intressant läsning för alla oss musikbranschnördar – här finns t.ex mycket läsvärt om bandets relation till EMI i USA och maken till karriärmisshandel från ett skivbolags sida har väl sällan skådats… Kapitlet om de hängivna sydamerikanska fansens relation till bandet är också gripande."Claes Olson
"en bra bild av Roxette" "Boken är välkommet tillskott i den dokumentation av svensk musikhistoria som faktiskt börjat ta sig de senaste åren." Per Wiker
obladoo.se
"Sven Lindström levererar den raka historien om Roxette och påminner Andreas Ekström om en skatt." /Sydsvenskan "Nytt i boken är skildringarna av Marie Fredrikssons sjukdomstid, och närgångna fina porträtt på internationella Roxettefans. /.../Jag gör snabbt en spellista på Spotify, lyssnar med lite nya öron och känner en stor och uppriktig respekt."Andreas Ekström  

Sven Lindström är född 1956 och tillbringade en oroväckande stor del av sin uppväxt i närheten av skivspelare, radioapparater och poptidningar.

Han har arbetat som musikjournalist, krönikör och kåsör på Sydsvenska Dagbladet och skrivit om musik i Nationalencyklopedin. 2007 utkom hans kritikerrosade biografi Att vara Per Gessle och våren 2013 kom den häpnadsväckande boken Han sitter där nere mellan Clapton och Hendrix om Jan Olofssons galna tripp genom pophistorien.

Sedan 2008 är han programledare för radioprogrammet Nordic Rox, som presenterar skandinavisk musik tre timmar varje vecka på satellitradiostationen Sirius XM i USA.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.