Omslagsbild: Bara tre kan leka så

Utgivningsdatum: 2013-08-08
Recensionsdatum: 2013-08-26
ISBN: 978-91-1-304660-0

Bara tre kan leka så

För ett par år sedan lanserade Denise Rudberg en helt ny genre - elegant crime. Första boken om Marianne Jidhoff, Ett litet snedsprång, blev starten på en ny fas i hennes författarskap, och hennes största framgång hittills. Konceptet består av kriminalhistorier i överklassmiljö, och rymmer allt som behövs för att skapa en spännande historia makt, pengar, flärd och dekadens.

Den högt uppsatte och mycket folkkäre politikern Bror Hemros återfinns död i sitt hem på David Bagares gata i Stockholm. Mordet är extremt makabert. Han och hans hustru tycks ha haft ett ytterst normalt liv, men då man börjar nysta i fallet dyker miss­tanken upp att mordet hänger ihop med en prostitutionsutredning som polisen arbetat med i flera år, men som lagts ner på grund av bristande bevis.

Samtidigt försvinner två kvinnor, båda bosatta på Östermalm, under märkliga former under ett och samma dygn: Nadia Yvreus, 36 år och föräldraledig tvåbarnsmamma bosatt på Karlavägen tillsammans med sin make, och Nickis Ejlund, 45 år och innehavare av en exklusiv barnklädesbutik på Östermalm. Kan det finnas några samband med mordet på Hemros?

Detta är upptakten till den tredje boken i serien om åkla­garsekreterare Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid den trio som bildat en specialenhet inom polisen, och som i det tysta arbetar med fall där risken för läckor inom polisen måste elimineras totalt.

Marianne får i samma veva ett brev där en granne önskar att få köpa sommarhuset på Dalarö. Hon bestämmer sig för att ta med barnen dit för att diskutera vad som ska göras. För inte kan hon väl sälja sitt älskade Dalarö?

Torsten har fortfarande inte smält det faktum att hans son Noah är homosexuell, men tycker inte om sig själv för att han har problem med det. Samtidigt gör kollegan Pia en oväntad entré i hans ungkarlsliv, som tar all hans energi i anspråk.

Augustin drömmer alltmer om ett liv tillsammans med Elise, men är hon beredd att gå in i en ny relation så snart efter sin skilsmässa, och framför allt: är hon beredd att låta honom träffa sina barn?

Precis som i de tidigare böckerna bjuder Denise Rudberg i Bara tre kan leka så på en spännande berättelse parad med elegant underhållning i överklassens salonger.
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2013
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Utgiven: augusti 2013

SENASTE RECENSIONERNA

"En deckare behöver inte vara hårdkokt för att vara bra." /Nya Kristinehamns-Posten "Med elegant crime har Denise Rudberg funnit sin egen nisch i den svenska deckarvärlden.En deckare behöver inte vara hårdkokt för att vara bra."Magnus Carlsson  
"riktigt bra gjort" /UNT "Böckerna lever mycket på Rudbergs flyhänta språk, roliga detaljer och framför allt på sina fint tecknade huvudfigurer. Bara att låta en kvinna på 55+ få ha huvudrollen och vara synnerligen aktiv i liv och kärlek är riktigt bra gjort." 
"Brottslig spänning med mumsig elegans" /Marie Peterson, Icakuriren
"Humor och krim i lyckad kombo." /Metro

Denise Rudberg, född 1971, är bosatt i Stockholm. Hon har studerat film och dramaturgi i New York och har bland annat skrivit två löst sammanhållna romantrilogier samt två ungdomsboksserier som har blivit stora försäljningsframgångar.

Hösten 2010 debuterade hon i en ny genre, elegant crime, med Ett litet snedsprång, den första i en serie. 2011 kom Två gånger är en vana och nu är det dags för del tre: Bara tre kan leka så.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.