Omslagsbild: Jag tjänar inte

Utgivningsdatum: 2013-03-15
Recensionsdatum: 2013-04-02
ISBN: 978-91-1-304716-4

Jag tjänar inte

Psykiatern Anna Sager balanserar på utbrändhetens gräns. På hemmaplan växer missnöjet från maken Jakob, som tycker sig dra hela lasset med mat, tvätt och ungar. Och på jobbet känner hon sig inte längre lika engagerad i mötet med patienterna, något som är frustrerande och ibland, ska det visa sig, direkt ödesdigert.

När Anna kontaktas av Säpo för att göra en farlighetsbedömning av en stalker som trakasserar en av regeringens ministrar låter det som en möjlighet till professionell omstart och en nytändning i arbetet. Men Anna låter sig styras av sina känslor och dras in i ett storpolitiskt maktspel där hon själv riskerar att bli offret.

I regeringskansliet kommer Anna i kontakt med Emre, pressekreterare, som å sin sida brottas med en statsminister som går sina egna vägar, vikande opinionssiffror och svårigheten att förena sina personliga värderingar med sitt politiska uppdrag.

Jag tjänar inte är på en gång en spännande samtidsroman om politikens hårda villkor och en angelägen skildring av en psykiatri i kris. Men det är också en berättelse om en kvinnas mitt-i-livet-kris, där alla hennes livsval plötsligt utmanas.

Romandebuterande Jenny Åkervall känner väl till sina miljöer. Hon arbetar i riksdagen och har ett förflutet som journalist och politisk talskrivare, vilket märks i såväl berättelsens trovärdiga miljöbeskrivningar som i personporträtten.

Några pressröster:
"Det här är en väldigt smart politisk thriller" /Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

"Klarsynt Sverigeskildring" /Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Jag har nog aldrig läst en så stilsäker, medryckande och komplett svensk debut som Jenny Åkervalls ’Jag tjänar inte’.” /Inger Lundqvist, Norran

"En lyckad mix av psykvård och politik" /Cecilia Gustavsson, Aftonbladet

"’Jag tjänar inte’ har spänningsmoment som driver handlingen framåt och en tyngdpunkt i fina kvinnoporträtt” /Bodil Juggas, Arbetarbladet
Mer om författaren
50 kr Bok - Pocket
Utgiven: december 2013
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2013
"Det här är en väldigt smart politisk thriller" /Yukiko Duke "Det här är en väldigt smart politisk thriller, det är intressant att läsa hur det går till i maktens boning. /.../ Den säger mycket om nedrustning inom psykvården, den säger mycket om hur det politiska spelet går till på regeringskansliet. /.../Det är väldigt fina stämningsbilder ifrån Sverige just precis nu. /.../ "En riktigt bra historia, en fyra."/Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige
www.svtplay.se
"Det är spännande, det är underhållande och lättsmält." /Ann Heberlein
www.sydsvenskan.se
"Livspussel, psykvård och politik i spännande debut"
dagensbok.com
"Hon lyckas även skapa verkliga människor av både Anna och Emre." "Jag tycker att Åkervall ger en intressant och närgången bild av både psykvården och regeringskansliet. Hon lyckas även skapa verkliga människor av både Anna och Emre. Jag ger den en stark trea och hoppas att hon skriver fler böcker."//Malin 
erikhultgrens.se

Jenny Åkervall, född 1972, har varit verksam som journalist och talskrivare, bland annat har hon arbetat åt tidigare statsminister Göran Persson i hans stab på statsrådsberedningen, och senare i samma roll hos Mona Sahlin.

Hon har även arbetat som chefredaktör på Akademikerförbundet SSRs tidning Akademikern och SSU:s tidning Frihet, samt som reporter på Expressen, Göteborgs-Posten och Borås Tidning där hon idag skriver krönikor.

Jenny Åkervall debuterade som författare 2013 med romanen Jag tjänar inte. Hon är uppvuxen i Borås men har även bott och studerat i London. Idag bor hon med man och tre barn i Stocksund.

 

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.