Omslagsbild: Glöd

Fotograf: Magnus Fond
Utgivningsdatum: 2013-05-02
Recensionsdatum: 2013-05-15
ISBN: 978-91-1-304719-5

Glöd

Mat med mening
En bok full av matinspiration, recept och möten med människor från Kenya, Guatemala, Vietnam och Balkan. Finns det något bättre sätt att lära känna en kultur och ett lands befolkning än att införskaffa, tillreda, laga och äta den lokala maten tillsammans med de lokala invånarna?

Köksprofilen Sara Begner har på sina resor världen över mött och samtalat med kvinnor om deras levnadsvillkor, men också kommit dem nära på allra bästa sätt. Hon har blivit inbjuden i deras kök och lagat mat tillsammans med dem, talat om livets vedermödor och glädjeämnen, och njutit av den fantastiskt goda maten. Det går att laga fantastiska rätter även under enkla omständigheter!

Boken innehåller unika och färgsprakande resereportagebilder och matbilder från fyra världsdelar. Recepten är anpassade för svenska förhållanden. Alla ingredienser går att införskaffa i välsorterade matbutiker och fungerar till såväl vardag som fest. Vad sägs om thailändska dumplings till middag och rispudding med citrongräsmarinerad frukt till efterrätt, eller en mustig kenyansk kaffekokt lammgryta, som rundas av med en mango- och kokossockerkaka?

Här finns massor med idéer för dig som behöver nya matfavoriter och vill kittla smaklökarna med underbara smakkombinationer, dessutom är rätterna enkla att laga.
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Inspirerande - på många sätt!" /ELLE Mat & Vin
"Sara Begner inspirerar oss med spännande recept från världens alla hörn" /Älskade hem
"Detta är en fantastisk bok!" /Hemmets Journal "En bok med fantastiska personporträtt. En bok full av goda saker och godsaker."

Sara Begner är Chef för Coop Provkök och tidningen Mer Smaks och Coop Provköks kreativa och inspirerande matkreatör. Sara Begner är också författare till flera kända kokböcker, bland annat klassikern Vår kokbok.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.