Omslagsbild: Allting gott och alldeles för mycket

Fotograf: Eva Hildén Smith
Utgivningsdatum: 2014-08-20
Recensionsdatum: 2014-09-10
ISBN: 978-91-1-305994-5

Allting gott och alldeles för mycket

Känd gastronom, föredrags­hållare och tv-profil med personligt uttryck och utstrålning. Genom program som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker.

Allting gott och alldeles för mycket är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander, som nu kommer i flexiband. 

Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013 i kategorin "Årets överdådare". Boken tog silver i ”kokboks-VM”, World Gourmand Awards 2014, i Peking. Mer om författaren
127 kr Bok - Flexband
Utgiven: augusti 2014
"Underhållande, personligt och inspirerande" /Allas
"En kokbok för den som inte räds fett, ben och överflöd." /Hotellrevyn
"Blomstrande 1800-tal" /Gourmet "I boken Allting gott och alldeles för mycket ägnas absolut noll utrymme åt asketism i svala skandinaviska miljöer. Barock är ett ledord - och författaren blommar ut i sina tolkningar av klassiska recept: från en sjötunga Walewska till långlagade stekar."
"Hans nya kokbok är mustig, sprudlande och generös på anekdoter." /Mat & Vänner

Edward Blom är i grunden arkivarie och har i 15 år arbetat på Centrum för Näringslivshistoria där han särskilt engagerat sig i matrelaterade företags historia samt varit chefredaktör för tidskriften "Företagsminnen". En stor del av sin tid ägnar han åt att hålla föredrag, gärna i kombination med provningar, t.ex. av historiska brännvinssorter, svenska ostar eller punsch.

Edward Blom skriver även regelbundet krönikor, artiklar och dryckesrekommendationer i tidningar, tidskrifter och på webbplatser samt leder ibland matlagning för företag och kompisgäng. Han är en folkkär person som ofta dyker upp i radio och tv: som expert, debattör eller bara sig själv.

Edward Blom är njutningslysten matideolog, berättare och matkreatör. Hans livsstilskokbok Allting gott och alldeles för mycket utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013 i kategorin "Årets överdådare". Boken tog silver i "kokboks-VM", World Gourmand Awards 2014, i Peking. Till sin hjälp i bokens tillblivelse har han haft sin hustru, Gunilla Kinn Blom. Eva Hildén-Smith har fotograferat och Pär Wickholm formgivit.

Edward Blom och Gunilla Kinn Blom tilldelades tredje pris (brons) för texterna i Kokkonst för livsnjutare på Gourmand World Cookbook Awards 2016 i kategorin "Food Writing". Boken innehåller – förutom texter och recept av Edward och Gunilla – fotografier av Eva Hildén-Smith. Boken är formgiven av Pär Wickholm.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.