Omslagsbild: Femtio nyanser av honom

Översättare: Jimmy Hofsö
Utgivningsdatum: 2012-09-13
Recensionsdatum: 2012-10-08
ISBN: 978-91-1-304728-7

Femtio nyanser av honom

Romantisk, befriande och fullkomligt beroendeframkallande.

När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.
Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.
Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...

E L James trilogi slog ner som en bomb när den publicerades. Efter bara sex veckor i bokhandeln hade 10 miljoner böcker sålts i USA och succén fortsätter utomlands där 37 länder har köpt rättigheterna. Dessutom ska böckerna filmatiseras.

"Utan tvivel kommer kvinnor att diskutera den under år framöver.” The Telegraph

 

Mer om författaren
219 kr Bok - Danskt band
Utgiven: september 2012
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: april 2014
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2012
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Utgiven: oktober 2012
200 kr Ljudbok - MP3 CD
Uppläsare: Julia Dufvenius
Utgiven: oktober 2012
"Julia Dufvenius visar sig här vara en helt suverän inläsare" "Julia Dufvenius visar sig här vara en helt suverän inläsare som jag också ser fram emot att höra mera av. Hennes mjuka röst framhäver innehållet i texten så omärkligt att jag är övertygat om att romanen tillförs ytterligare en dimension därigenom."Esther Hansen
www.litteraturmagazinet.se
"Som läsare blir man förströdd och road för stunden." /Björn Kohlström, Jönköpings-Posten
"skriven med en extrem psykologisk precision" /Sinziana Ravini, GP "Trots detta måste det faktiskt sägas att Femtio nyanser av honom är skriven med en extrem psykologisk precision, vilket gör att man snabbt dras in i historien. /.../Jag skulle vilja gå emot vissa kritiker som hävdar att det är en sexistisk bok. De har i så fall inte läst hela eller sett den feministiska kampen som faktiskt pågår från början till slut. Det är inte så konstigt att hjärnan säger en sak, och att hjärtat eller könet en annan. Vi lever fortfarande i en mansdominerad, kvinnoobjektifierande kultur som bara bekräftar kvinnor som lever enligt mannens spelregler. Kampen mellan könen är långt ifrån över. Det är därför Femtio nyanser av honom är och förblir en klassisk utvecklingsroman om kvinnlig emancipation." 
"En klart vätskedrivande historia för alla som någonsin fantiserat om bondage och dominans." /Tara

E L James, född 1963, är en engelsk författare mest känd för sina bästsäljande erotiska romaner om litteraturstudenten Anastasia Steele som träffar affärsmannen Christian Grey: Femtio nyanser av honom (2012), Femtio nyanser av mörker (2012) och Femtio nyanser av frihet (2013). De tre böckerna har även blivit framgångsrika storfilmer.

2015 kom boken Grey, som berättar den första bokens berättelse ur Christian Greys perspektiv. 2018 släpptes Mörkare, där vi får följa handlingen i originalseriens andra bok med Christians ord och i juli 2021 utkommer den sista delen i serien: Befriad.

Böckerna har sålt över 125 miljoner exemplar världen över och över en miljon exemplar bara i Sverige. 2012 utnämnde Time Magazine henne till en av världens mest inflytelserika människor.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.