Omslagsbild: I persikoträdets skugga

Översättare: Annika H Löfvendahl
Översättare: Jan Hultman
Utgivningsdatum: 2013-05-03
Recensionsdatum: 2013-05-27
ISBN: 978-91-1-304732-4

I persikoträdets skugga

Joanne Harris Choklad blev en internationell succé och filmatiserade av Lasse Hallström. Nu återvänder Vianne Rocher till den lilla franska byn Lansquenet.

Det gått fyra år sedan Vianne och Roux återförenades i Paris. De lever tillsammans med barnen på hans husbåt som numera också hyser ett chocolaterie. En dag får Vianne ett brev från Lans­quenet, med bud om ett dödsfall och en gåva som gör att den lilla familjen återigen bryter upp och flyttar tillbaka till byn där allting började.

Men inget är längre sig likt i den lilla byn, även om allting finns kvar: kullerstensgränderna, bykyrkan Saint Jérôme och de nedlagda garverierna längs floden Tannes. I det kvarter som kallas för Les Marauds har en koloni med invandrade marockaner slagit sig ned och plötsligt har luften i Lansquenet fyllts av orientaliska dofter. Den unga muslimska kvinnan Inès Bencharki ber inte om ursäkt för sitt ursprung och konfronterar byprästen Francis Reynaud i samband med ett moskébygge. Han vänder sig i sin nöd till Vianne, en gång hans svurna fiende, för att försöka överbrygga klyftorna mellan kristna och muslimer. Är Vianne den enda som kan rädda freden och samförståndet i Lansquenet?

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"En härlig må bra-roman för alla som älskade 'Choklad'" /Hemmets Veckotidning
"man förundras än en gång över hur hon lyckas förvandla det salvesefulla och sentimentala till något levande och underbart."
www.nt.se
"en efterlängtad bok av alla som älskade Vianne och de andra karaktärerna i 'Choklad'" "Den fristående uppföljande I persikoträdets skugga är en efterlängtad bok av alla som älskade Vianne och de andra karaktärerna i Choklad, men nu är allt långt mer komplicerat. Allt kan inte längre botas med lite choklad."Belinda Graham  
www.tidningenkulturen.se
59 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: maj 2013

Joanne Harris blev nästan över en natt framgångsrik bestsellerförfattare med romanen Choklad, Chocolat, som filmatiserades av Lasse Hallström med Juliette Binoche i huvudrollen som Vianne.

Harris är född i Barnsley i Yorkshire med en engelsk far och en fransk mor, och arbetade precis som sina föräldrar som lärare i många år innan hon blev författare på heltid.

Hennes franska påbrå och matintresse har även resulterat i två regelrätta receptsamlingar: Det franska köket och Det franska lantköket.

Mer om författaren

FLER TITLAR AV SAMMA FÖRFATTARE

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.