Omslagsbild: I persikoträdets skugga

Översättare: Annika H Löfvendahl
Översättare: Jan Hultman
Utgivningsdatum: 2013-05-08
Recensionsdatum: 2013-05-27
ISBN: 978-91-1-304732-4

I persikoträdets skugga

Joanne Harris Choklad blev en internationell succé och filmatiserade av Lasse Hallström. Nu återvänder Vianne Rocher till den lilla franska byn Lansquenet.

Det gått fyra år sedan Vianne och Roux återförenades i Paris. De lever tillsammans med barnen på hans husbåt som numera också hyser ett chocolaterie. En dag får Vianne ett brev från Lans­quenet, med bud om ett dödsfall och en gåva som gör att den lilla familjen återigen bryter upp och flyttar tillbaka till byn där allting började.

Men inget är längre sig likt i den lilla byn, även om allting finns kvar: kullerstensgränderna, bykyrkan Saint Jérôme och de nedlagda garverierna längs floden Tannes. I det kvarter som kallas för Les Marauds har en koloni med invandrade marockaner slagit sig ned och plötsligt har luften i Lansquenet fyllts av orientaliska dofter. Den unga muslimska kvinnan Inès Bencharki ber inte om ursäkt för sitt ursprung och konfronterar byprästen Francis Reynaud i samband med ett moskébygge. Han vänder sig i sin nöd till Vianne, en gång hans svurna fiende, för att försöka överbrygga klyftorna mellan kristna och muslimer. Är Vianne den enda som kan rädda freden och samförståndet i Lansquenet?

Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2013
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Mirja Turestedt
Utgiven: juli 2019

SENASTE RECENSIONERNA

"En härlig må bra-roman för alla som älskade 'Choklad'" /Hemmets Veckotidning
"man förundras än en gång över hur hon lyckas förvandla det salvesefulla och sentimentala till något levande och underbart."
www.nt.se
"en efterlängtad bok av alla som älskade Vianne och de andra karaktärerna i 'Choklad'" "Den fristående uppföljande I persikoträdets skugga är en efterlängtad bok av alla som älskade Vianne och de andra karaktärerna i Choklad, men nu är allt långt mer komplicerat. Allt kan inte längre botas med lite choklad."Belinda Graham  
www.tidningenkulturen.se

Joanne Harris är född och uppvuxen i Barnsley i Yorkshire med en engelsk far och en fransk mor. Hon var lärare, precis som sina föräldrar, innan hon blev författare på heltid. 1998 kom den första romanen i Chocolat-serien, som filmatiserades av Lasse Hallström med Juliette Binoche i huvudrollen. 2008 kom fortsättningen på Chocolat, Karamellskorna och 2013 I persikoträdets skugga. Harris har utkommit med tiotalet vuxenromaner, barn- och ungdomsböcker (utgivna av Rabén & Sjögren i Sverige), samt två novellsamlingar och två kokböcker med det franska köket som utgångspunkt. Harris böcker ges ut i mer än fyrtio länder. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.