Omslagsbild: Smartast i världen

Utgivningsdatum: 2013-11-05
Recensionsdatum: 2013-11-13
ISBN: 978-91-1-304739-3

Smartast i världen

IQ-sällskapen från insidan
Allt börjar med att Linda Leopold vill bli smartare. Efter att ha klarat Mensas inträdestest blir hon del av en brokig, intelligent skara (lastbilschaufförer, matematiker, flöjtister) som löser rebusar och diskuterar livets stora frågor. Men Mensa är bara början. Där ovanför hägrar en rad världsomspännande sällskap med allt snävare antagningskrav.

I Smartast i världen tar journalisten och författaren Linda Leopold med läsaren på en spännande resa in i IQ-sällskapens hemliga värld. Nyfikenheten för henne från det vardagliga umgänget i svenska Mensa till Thessaloniki, Dubrovnik, New York och Harvard. Hon möter människorna bakom de högsta IQ-talen och ställer sig frågan: Hur blir man egentligen smartast i världen?
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2013

SENASTE RECENSIONERNA

"En bok att bli både road och smart av." /Elle
"Boken genomsyras av tanken på att alla ska få komma till sin rätt, oavsett begåvning." /DN "Det här är ett insiderreportage från de sällskap som bildats av människor med ovanligt hög intelligens. Eller ska vi säga, högt resultat på de tester som mäter intelligenskvot. Linda Leopold, som själv tillhör den gruppen, har talat med de personer som har de allra högsta IQ-tal som uppmätts i världen. Hon upptäcker inte bara framgång, många känner sig väldigt udda och utanför. Boken genomsyras av tanken på att alla ska få komma till sin rätt, oavsett begåvning."Bäst just nu enligt DN:s Maria Schottenius 
"En spännande inblick i geniernas värld." /Metro Lästipset – Metro listar veckans favoriter.

Linda Leopold är journalist och född 1979. Hon arbetar idag som chefredaktör på modemagasinet Bon. Tidigare har hon varit modekritiker i Dagens Nyheter, chef­redaktör på popkulturtidningen Odd at large och reporter på SVT och TV4. Linda Leopold är själv medlem i Mensa samt två IQ-sällskap med högre antagningskrav: Intertel och Glia Society.

2007 gav Linda Leopold ut Faghag (Atlas), en reportagebok om det speciella förhållandet mellan heterosexuella kvinnor och homosexuella män.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.