Omslagsbild: Maten är min medicin

Fotograf: Charlotte Gawell
Recensionsdatum: 2013-05-22
ISBN: 978-91-1-304796-6

Maten är min medicin

Ayurveda i ditt kök
Maten är min medicin är en vegetarisk kokbok som baserar sig på den indiska hälsoläran och livsfilosofin ayurveda. Den välkände ayurvedapraktikern Janesh Vaidya presenterar i 80 härliga och unika recept såväl klassiker som nya rätter.

Sverige möter Indien i soppor, sallader, pajer, gratänger, curryrätter, desserter, mellanmål, frukostmat, smoothies och kryddblandningar. Alla recept har omsorgsfullt satts samman med naturliga ingredienser för att uppnå bättre balans i kroppen. Råvaror, ingredienser och tillagningssätt är anpassade efter svenska förhållanden.

Inom ayurvedan handlar det framför allt om att äta efter sin kroppstyp. Många recept har kompletterats med tips på vad vi ska undvika eller byta ut om vi har en viss kroppskonstitution och äter råvaror som vår kropp kanske inte mår bra av. Tre av recepten i varje kapitel är också märkta med doshorna, eller kroppstyperna, vata, pitta och kapha. Scheman och tabeller hjälper oss att hitta vilken dosha vi är.

Janesh Vaidya kommer från en traditionell ayurvedasläkt i Kerala, Indien, och har behandlat tusentals människor över hela världen. Under de senaste tio åren har han kunnat visa att man genom att välja rätt mat och livsstil kan bli av med kroppsliga besvär som ledvärk, halsbränna, sömnproblem, astma, migrän, för högt eller för lågt blodtryck och för hög kolesterolhalt.

Om man följer det måltidsprogram som finns i boken menar författaren att vi kommer att känna oss friskare och starkare redan efter 21 dagar!

179 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: april 2013

Janesh Vaidya är en internationellt välkänd ayurvedapraktiker, föreläsare och författare från Kerala i Indien, som är verksam i Sverige. Han har tidigare utkommit med tre böcker: den självbiografiska romanen I det sista regnet, och faktaböckerna Ayurveda för ditt sinne och Maten är min medicin. De två senare har båda blivit stora försäljningssuccéer och är ständigt aktuella i och med Vaidyas återkommande föreläsningsturnéer runt om i Sverige. 

Mer om författaren
Photo

Malin Barrling är ayurvedisk matvetare och yogaterapeut i Stockholm där hon tar emot elever för individuella yogasessioner.

Mer om författaren
Photo

Mia Elmlund äger och driver Yogaroom i Kungsbacka. Hon är yogalärare och utbildad massör och har alltid haft en naturlig känsla för allt som rör mat och bak i köket.

Mer om författaren
Photo

Elin Qvick är utbildad hälsoutvecklare, massageterapeut, yogalärare och matkreatör i Borlänge, och har tidigare startat och varit föreståndare för en ayurvedisk/yogisk resturang.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår