Omslagsbild: Livet är en dröm

Utgivningsdatum: 2013-10-21
Recensionsdatum: 2013-11-06
ISBN: 978-91-1-304833-8

Livet är en dröm

Memoarer
Den 13 maj 1968 öppnar Alexandra’s på Strand Hotel vid Nybrokajen i Stockholm. Alla är där. Monica Zetterlund sjunger och de röda sammetsdraperierna hänger tunga från spegeltaket där kristallkronorna gnistrar. Alexandra Charles, Sveriges första nattklubbsdrottning, bestiger tronen och hon skall regera länge.

I Livet är en dröm får vi följa med bakom kulisserna på Alexandra’s, där vi får träffa den svenska affärseliten, kungligheter, idrottsstjärnor, modeeliten och artister, ofta på nära håll. Vi får också lära känna kvinnan bakom den glittriga fasaden, och hur hon blev den förkämpe och lobbyist för kvinnors rättigheter och hälsa i 1,6 och 2,6 miljonerklubben som hon är mest förknippad med idag.

I Alexandra Charles memoarer, skrivna tillsammans med Åsa Mattsson, får vi följa med på en inte alltid spikrak livsväg. Vi får läsa om sorger och glädjeämnen i arbetet med nattklubbarna och miljonklubbarna, men också om barndomen, resorna, de många vännerna och kärleken.

SENASTE RECENSIONERNA

"Boken är en fascinerande tidsskildring, med feministisk udd." /Plaza Magazine
165 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: oktober 2013

Alexandra Charles öppnade våren 1968 den legendariska nattklubben Alexandra’s i Stockholm. Sedan dess har hon för de flesta av oss förblivit nattklubbsdrottning trots att nattklubbsepoken i hennes liv sedan 1988 är ett avslutat kapitel.

Idag är Alexandra Charles mest känd som förkämpe och lobbyist för kvinnors rättigheter och kanske framför allt som en av grundarna av och ordförande i den ideella föreningen 1,6 och 2,6 miljonerklubben för Kvinnors Hälsa. Hon är även upphovskvinna för 1,6 miljonerklubbens systerorganisationer i Norge, Finland, Tyskland, Ryssland och Belgien. Hon utsågs till Årets opinionsbildare 2007.

Mer om författaren

Åsa Mattsson har arbetat trettio år inom svensk press och media. Som journalist, författare och debattör i samhällsfrågor har hon ofta drivit frågor med ett tydligt genusperspektiv. Hon var i många år kontroversiell skribent och krönikör på Aftonbladet, startade sedan bland annat kvinnonättidningen SalongK.se, och arbetar sedan 2013 som pressansvarig för Vänsterpartiet.

Hennes romaner bär titlarna Solitär (1993) och Salong F. (2008). 2011 utkom hennes intervjubok Dagarna med Kerstin om Kerstin Thorvall.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.