Omslagsbild: Dimma över Darjeeling

Utgivningsdatum: 2013-09-17
Recensionsdatum: 2013-10-07
ISBN: 978-91-1-304855-0

Dimma över Darjeeling

I Mikael Bergstrands fristående uppföljare till den framgångsrika Delhis vackraste händer får vi återigen möta den bittre medelålders mannen Göran Borg.

Han är tillbaka på svensk mark, och på god väg att falla ner i sina gamla hjulspår igen efter den omvälvande resan till Indien och förälskelsen i skönhetssalongsföreståndarinnan Preeti. Men så ska hans bäste vän Yogi gifta sig, äntligen, med sin stora kärlek Lakshmi, och Göran beger sig åter till Indien för att hjälpa honom med förberedelserna inför den stora bröllopsfesten.

Göran följer med Yogi till Darjeeling för att inspektera den teplantage som Yogi köpt för sin svärfars pengar, och som ska bidra till finansieringen av det hela. Men den liknar inte på något sätt de vackra bilderna i säljarens prospekt, utan är i stort förfall. Så nu börjar istället jakten på lurendrejaren och kampen att återfå både pengarna och heder och ära för Yogi. De båda kumpanerna ger sig ut på en strapatsrik resa genom Indien som kommer att ställa dem på svåra prov och utmana deras vänskap.

Dimma över Darjeeling är en roman om fördomar och egoism, om att ta sig upp ur sina nedgröpta hjärnspår och hitta ny mark, om mod, lojalitet och vänskap. Och om den svåra konsten att leva här och nu. Den är skriven med samma mänskliga värme som föregångaren och bjuder på lika många goda skratt längs vägen.
Mer om författaren
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: augusti 2014
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2013
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Utgiven: september 2013
"Det här är en riktigt rolig bok som man blir glad av att läsa." /Arvika Nyheter "Mikael Bergstrand kan sitt Indien efter att varit bosatt där i mer än tio år och den autentiska känslan genomsyrar texten. Huvudpersonen Göran Borg får bära alla våra dåliga egenskaper och det blir riktigt roligt!Homofobi, avundsjuka och feghet är några personlighetsdrag som får sig en spark där bak. Det här är en riktigt rolig bok som man blir glad av att läsa."Ulrika Sortelius 
"Den är skriven med lätt hand och är definitivt underhållande." /Tidningen Vision
"Läs!" /Allas "Det är underhållande och roligt, självrannsakande och klarsynt där fördomar avslöjas och vädras. Dessutom känner jag dofterna och ljuden av Indien genom texten. Läs!"Ingar Haellquist
"Den är helt obetalbar" "Det är en sådan underbar stämning i den här boken, det är ett flytande språk, man känner hur man bara liksom drivs med, det är levande, en målande beskrivning av både personer och landet. Och så den här humorn!" Yvonne Eriksen
sverigesradio.se

Mikael Bergstrand är författare och journalist från Malmö. 2007–2011 bodde han i Indien, där han fortfarande vistas i perio­der och arbetar som reseledare. Efter fyra kriminalromaner fick han 2011 sitt stora genombrott med Delhis vackraste händer, som har sålts till ett tiotal länder och även kommer att bli tv-serie i Sverige.

Vid sidan av sitt skrivande är Mikael också en flitig föreläsare. Bibliotek, bokcirklar, skolor, föreningar, skrivcirklar, företag, resebolag, kommuner och intresseorganisationer tillhör dem som har anlitat honom genom åren.

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.