Omslagsbild: En man med många talanger

Översättare: Mårten Edlund
Utgivningsdatum: 2016-07-12
ISBN: 978-91-1-307402-3

En man med många talanger

Han är kallhamrad och hänsynslös men ändå charmerande. Han är en potentiell mördare. Han heter Tom Ripley. Idén till sina klassiska böcker om Mr Ripley fick Patricia Highsmith 1952 när hon en tidig morgon från sin hotellbalkong i Positano fick syn på en ensam man som vandrade på den folktomma stranden.

Tom Ripley inleder sin brottsliga bana i En man med många talanger av en ren slump. Han får i uppdrag att resa till Europa för att övertala en ung man att återvända till föräldrahemmet. När tillfälle ges att utnyttja den unge mannen och framför allt hans pengar tvekar inte Tom och därmed är klassisk romanfigur född.

Mer om författaren
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Björn Wahlberg
Utgiven: juli 2016
Photo

Patricia Highsmith (1921-1995) debuterade 1950 med en roman om det perfekta brottet, Främlingar på tåg, som sedermera filmades av Alfred Hitchcock. Mest berömd är hon för sina kriminalromaner om Tom Ripley, en av kriminallitteraturens mest minnesvärda antihjältar.

"Patricia Highsmith kallas ofta deckarförfattare, vilket är som att kalla Picasso en hantverkare." Cleveland Plain Dealer

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.