Omslagsbild: Herr Wilkinsons favoritgrönsaker

Fotograf: Jacqui Melville
Översättare: Per Johan Hasselqvist
Utgivningsdatum: 2013-05-20
Recensionsdatum: 2013-06-05
ISBN: 978-91-1-304874-1

Herr Wilkinsons favoritgrönsaker

En kokbok som hyllar säsongerna
De flesta av oss väljer grönsaker som tillbehör till köttet eller fisken på tallriken. För kocken Matt Wilkinson är det tvärtom först grönsakerna, sedan proteinet! Matt planerar middagen runt grönsakerna beroende på säsong, när de smakar som bäst, har bästa pris och lättast går att få tag på.

Likt en australisk Jamie Oliver delar Matt Wilkinson med sig av odlingstips, grönsakernas historia, vilka sorter som lämpar sig för olika rätter och fantastiska gröna recept. Inspirerad av all världens kök använder han exempelvis egyptisk dukka-röra eller italiensk bagna càuda-sås som tillbehör till grönsakerna. Matt blandar nya smakkombinationer, som exempelvis sallad med blomkål, rökt lax och jordgubbar med klassiker som hans mormors recept på helstekt biff med pepparrotskräm och yorkshirepudding.

Varje älskad grönsak får ett eget kapitel. Med snygg design och vackra bilder väcker boken lust att odla och anrätta egna grönsaker med kött eller fisk som tillbehör.
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Boken är fylld av inspirerande recept och tips om grönsaker i säsong." /Allers
"Hyllar grönsakerna" /Föräldrar & barn "Hans samlade kunskap får vi i inspirerande och annorlunda kokboken Wilkinsons favoritgrönsaker."
"full av inspirerande bilder" /Plaza Kvinna

För Melbourne-baserade kocken Matt Wilkinson ligger säsongsmat, Bondens marknad och lokala producenter honom varmast om hjärtat. Endast 27 år gammal blev han kökschef för Circa The Prince och äger och driver i dag restaurangerna Pope Joan och The Bishop of Ostia i Melbourne, omtalade för sina fräscha och säsongsfasta måltider. Matt Wilkinson föddes i Yorkshire, Storbritannien och lever med sin fru och barn i Melbourne, Australien.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.