Omslagsbild: Liten kaka

Fotograf: Jenny Grimsgård
Utgivningsdatum: 2013-03-22
Recensionsdatum: 2013-04-17
ISBN: 978-91-1-304964-9

Liten kaka

Småkakor, pajer och andra söta bakverk
Vill du bjuda dig själv och dina gäster på underbara bakverk som är både en fröjd för gommen och ögat? Det behöver du inte vara ett proffs för att lyckas med. Det viktiga är att våga ha kul och experimentera i köket - det är ofta misstagen som leder till de stora framgångarna!

Blev det tokigt med brownien? Smula ner den och använd till cake pops. Misslyckades du med dina macarons igen? Baka en socker­kaka och fyll med de nedsmulade marängskalen.

Variationerna är oändliga när det kommer till sötsaker, och det går att hämta inspiration till bakningen från alla håll. Vänd upp-och-ner på en mazarin och fundera över om det går att göra något oväntat av den! Eller testa om du kan göra en tårta som ser ut som en blombukett!

Emelie Holm har i denna bok samlat sina absoluta favoritrecept på allt från småkakor, cupcakes och mjuka kakor till glass, tårtor och söta drycker och drinkar. Dessutom finns recepten på alla de viktigaste tillbehören när du bakar: frostings, krämer, sylter och kompotter.

Hemligheten bakom lyckade bakverk är enkla recept och bra redskap. Därför tipsar hon också om den bästa bakutrustningen och var du hittar den. Med rätt verktyg i köket blir det svåra enkelt!
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Perfekt present till sötsugna som gillar att skapa hemma i köket." /Icakuriren "De rena snygga bilderna av Jenny Grimsgård får det att vattnas i munnen."
"Just nu inspireras jag av recepten i Liten kaka av duktiga dessertkreatören Emelie Holm" /Älskade Hem
"En klar favorit!" /Elle Mat & Vin "Fantastiskt fin och inspirerande bak- och dessertbok med många overkligt vackra, roliga och nya serveringsförslag och smakkombinationer. En klar favorit!"

Emelie Holm startade Sveriges första cupcakebageri. Kärleken för bakning och sötsaker har sedan dess utvecklats och idag arbetar Emelie som dessertkreatör/webbredaktör och ägnar tid åt att hitta på nya innovativa recept, hålla i bakkurser, blogga samt leverera godsaker till bröllop. Vi ser henne varje söndag på TV4 där hon bakar söta saker utan vitt raffinerat socker. Emelie driver också bloggen Kissing sugar goodbye.

 

 

Mer om författaren

FLER TITLAR AV SAMMA FÖRFATTARE

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.