Omslagsbild: Broilers

Utgivningsdatum: 2014-07-30
Recensionsdatum: 2014-08-20
ISBN: 978-91-1-305038-6

Broilers

De nya makthavarna och det samhälle som formade dem
Bakom Gustav Fridolin och Annie Lööf står en ny politisk generation, födda på 1980-talet och framåt. De har tidigt klivit fram på ledande positioner inom sina respektive partier och representerar en ny sorts politiker. De är mediala ut i fingerspetsarna och sätter ofta sig själva före partiet.

Samtidigt tillhör de den efterkrigsgeneration som påverkats mest av lågkonjunktur, en försämrad välfärd och en hårdare arbetsmarknad. De har vuxit upp i ett Sverige med större klyftor: mellan stad och landsbygd, mellan fattiga och rika, mellan vinnare och förlorare.

Broilers är en bok om en ung generation politiker och deras väg till makten. Det är också en bok om hur politikens villkor förändrats. De etablerade partierna tappar medlemmar och den ideologiska- och partimässiga troheten har aldrig varit flyktigare. Men det politiska engagemanget finns där, det har bara flyttat utanför partipolitiken.


Några pressröster:

”Det är bredden, i kombination med mångsidiga detaljanalyser, som gör Broilers så exceptionellt bra.”
Skånska Dagbladet

"Broilers ringar in fundamentala förändringar i partierna och samhället. Förändringar som vi bara har börjat se konsekvenserna av."
Sydsvenskan

"De rör vid något otroligt viktigt."
Kajsa Ekis Ekman, Dagens Nyheter

"Journalisterna Michaela Möllers och Anders Rydells bok är en läsvärd helhetsbild över ett nytt politiskt landskap – med en ny sorts politiker."
Ronnie Sandahl, Aftonbladet

"Det är de giftiga mikroporträtten som lyfter boken.”
Åsa Linderborg, Aftonbladet

”Broilers är en bra pusselbit för att förstå maktmönstren i svensk politik.”
Arbetarbladet
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2014
"Broilers är bland det viktigaste och mest trovärdiga som hittills skrivits om min generation." /Gästriklands Tidning
"En bok om den nya generationens politiker som bör läsas! /Plaza Kvinna
"”Broilers” är en bra pusselbit för att förstå maktmönstren i svensk politik."
www.arbetarbladet.se
"'Broilers' är en bra pusselbit för att förstå maktmönstren i svensk politik."
www.allehanda.se

Michaela Möller är journalist med statsvetenskap som grund. Hon skriver reportage och personporträtt med politisk, social och dokumentär inriktning. Michaela har tidigare arbetat som nyhetsreporter på Dagens Nyheter och Uppsala Nya Tidning och är medarbetare på Expressens featureredaktion, där hon bland annat arbetar med tidningens fördjupande Dokument.

Mer om författaren

Anders Rydell, född 1982, är författare, journalist och kulturchef för Hallpressens tidningar. Han debuterade 2008 och har sedan dess utkommit med en rad uppmärksammade böcker, däribland Piraterna – De svenska fildelarna som plundrade Hollywood (2009), Noll Noll – Decenniet som förändrade världen (2010) och Broilers – De nya makthavarna och det samhälle som formade dem (2014).

2013 utkom han med den kritikerhyllade Plundrarna – Hur nazisterna stal Europas konstskatter som nominerades till Augustpriset 2014. Boken har även fått internationell uppmärksamhet och översatts till tio språk.

Anders Rydell var mellan åren 2008 och 2015 chefredaktör på tidskriften Konstnären. Sedan 2019 är han chefredaktör för tidsskriften Författaren.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.