Omslagsbild: Århundradets sommar

Översättare: Karin Andrae
Utgivningsdatum: 2013-05-13
Recensionsdatum: 2013-05-29
ISBN: 978-91-1-305039-3

Århundradets sommar

1913
Århundradets sommar äger rum 1913 - året då allting hände, innan världen vände, året innan Det stora kriget bröt ut och ingenting blev sig likt. Det är ett år då allt tycks möjligt. Samtidigt kan förfallet anas. Författarna, filosoferna och konstnärerna visste redan att mänskligheten förlorat sin oskuld. Florian Illies låter detta enda år uppstå i en undergångens högmässa, och väcker liv i en storslagen tid.

Proust ger sig ut på jakt efter det förflutna, Rilke dricker med Freud, Stravinskij förrättar offer till våren och i München säljer hötorgsmålaren Adolf Hitler sina stadsvyer. Man skulle kunna kalla det året då alla var där.

Med ett romaninspirerat handlag skildrar journalisten Florian Illies en brytningspunkt. Vardagssituationer blandas med analyser av händelser som skulle förändra världen - allt skrivet kunnigt, originellt och på en enastående prosa.
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2013
"En femma" /Yukiko Duke, Gomorron Sverige
"Psst! (Detta är århundrades bästa kulturskvaller)" "Men sammantaget bildar denna kakofoni av egensinniga röster, filtrerade genom Illies rörliga fantasi och intellekt, en fantastiskt onyanserad och fascinerande bild av Europa 1913."Johanna Gredfors Ottesen
hd.se
"bär sin kunskap med suverän lätthet" "Florian Illies är en av dessa kontinentalt briljanta, briljant kontinentala författare som får mig att känna mig som en bondlurk, låt vara en lurk med läshunger. Samtidigt bär Illies sin kunskap med suverän lätthet, slänger den som en idrottsman slänger en bag med träningskläder över axeln och sätter fart - rakt in i historien."Mikael Timm 
sverigesradio.se
"Anekdotiskt och underhållande"
www.kuriren.nu

Florian Illies, född 1971, har läst konstvetenskap i Bonn och Oxford. Efter några år som redaktör tog han i slutet av nittiotalet över ledningen för featureredaktionen på en av de mest välkända tyska dagstidningarna, inklusive söndagsutgåvan. Florian Illies var också med och grundade konstmagasinet Monopol där han blev ansvarig utgivare. 2008 började han som chef för feature- och litteraturredaktionen vid tidskriften Zeit.

Illies är numera delägare i Villa Grisebach, en auktionsfirma i Berlin, där han ansvarar för 1800-talskonst. Han har hittills gett ut fyra böcker som alla är storsäljare.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.