Omslagsbild: Nio dagar, nio nätter

Utgivningsdatum: 2014-04-04
Recensionsdatum: 2014-04-22
ISBN: 978-91-1-305048-5

Nio dagar, nio nätter

Kajsa Grytts första roman utspelar sig i Stockholm och New York. Alex har sitt hem bland Stockholms kriminella. Hans syster Lina är nynykter narkoman och krigar varje dag mot heroinets helvete.

En kväll på krogen möter Alex Ulrika. Hon lever ett ensamt karriärliv i reklamvärlden och förutom hennes son är brodern Richard, bohem och rockmusiker, den som står henne närmast.

Under nio dygn dras Ulrika och Alex in i ett sexuellt kraftfält, ett sug mot något härligt ansvarslöst, ofrånkomligt och slutgiltigt. De två syskonparen rör sig symbiotiskt i en destruktiv bana som måste brytas. Har någon av dem kraften att handla, blicken att se?

Nio dagar, nio nätter är en berättelse om ensamhet och klass, och ett kittlande ödesdrama.
Mer om författaren
50 kr Bok - Pocket
Utgiven: april 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2014
"Boken är läsvärd!"
www.tidningenkulturen.se
"Kajsa Grytt övertygar i nervig romandebut" /GP ”Författaren visar sig inte bara vara en suverän iakttagare som med starkt sinne för detaljer suggererar fram stämningar. Hon lyckas dessutom gestalta flera övertygande sexscener med inslag av underkastelse och dominans. /…/ Efter den stilsäkra självbiografin 2011 känns klivet in i litteraturens värld närmast självklart för sångerskan. Visst tecknas romanen bitvis mer i svart och vitt än grått. Ton-fallet är ändå så ärligt och personerna så sköra att de dröjer sig kvar.”Maria Domellöf-Wik
"Kajsa Grytts romandebut påminner stundtals om en psykologisk thriller. Marta Ronne fascineras av en samling karaktärer som vägrar låsas in i enkla kategoriseringar."
www.unt.se
"...ett både ovanligt och välkommet inslag i den litterära samtiden." /Expressen "Det är framför allt maktspelet mellan Alex och Ulrika och deras obetänksamma väg mot det nattsvarta slutet som naglar fast mig, men författaren har också en osviklig klassolidaritet. Den, och Grytts förmåga att gestalta missbrukens själsliga skövlanden, gör henne till ett både ovanligt och välkommet inslag i den litterära samtiden."Anna Hellgren  

Kajsa Grytt är musiker, författare och samtalsterapeut. Hon slog igenom med punkgruppen Tant Strul på 1980-talet och har sedan dess gjort ett stort antal skivor både som soloartist och i olika konstellationer. Hon skriver både text och musik. Utöver musiken har hon arbetat som copywriter och skrivit fem pjäser, en poesibok, en barnbok, krönikor, samt självbiografin Boken om mig själv.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.