Omslagsbild: Den stora matchen

Översättare: Ylva Hellerud
Utgivningsdatum: 2013-09-26
Recensionsdatum: 2013-10-14
ISBN: 978-91-1-305051-5

Den stora matchen

Sommaren 1972 och Reykjavik är en orolig stad. Schackmästerskapet skall hållas i stadens sportcenter och det kryllar av utländska gäster och korrespondenter. Det kalla kriget pågår för fullt och representanter från öst och väst eskorterar sina män, Spasskij och Fischer, till matcherna.

När förberedelserna når sin klimax blir en ung man grovt miss­handlad på en biograf. Polisen har redan fullt upp men Marion Briem, som ansvarar för ärendet, är fast besluten att ta reda på vad som ligger bakom attacken.

Arnaldur Indridason är islänningen som har tagit världen med storm genom sina kriminalromaner om den komplexe polismannen Erlendur Sveinsson. I Den stora matchen använder han en dramatisk tidsperiod som bakgrund till en gripande redogörelse om mänskliga offer.
Mer om författaren
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Utgiven: september 2013
145 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Pale Olofsson
Utgiven: juli 2020
"Lysande läsning av en obestridlig mästare" /Ingalill Mosander, Aftonbladet Söndag
"Jag vet ingenting om schack, det behövs inte för att gilla romanen." "Jag gillar lugnet i berättandet, den nästan ömsinta hanteringen av Marions personlighet och hur drivet Arnaldur Indridason lotsar läsaren genom alla turer kring schackgiganternas möte. Jag vet ingenting om schack, det behövs inte för att gilla romanen. Den som är insatt har förmodligen ännu större utbyte av dramatiken kring den lynnige Bobby Fischers nycker." 
norran.se
"Ett överraskande melankoliskt pussel" /Östgöta Correspondenten "Det hela blir som i Indridasons andra böcker till en melankolisk mosaik, hela tiden med små överraskningar, men genomgående fullständigt logiskt och utan de plötsliga tankehopp som är så vanliga i andra deckare."Ernst Klein
"Lysande läsning av en obestridlig mästare." /Ingalill Mosander, Aftonbladet

Arnaldur Indridason har totalt sålt i 1,3 miljoner exemplar av sina böcker i alla format enbart i Sverige sedan debuten med Glasbruket 2003. Efter den historiska Skuggasund-trilogin, som utspelar sig i Reykjavik under andra världskriget med Flovent och Thorson som hjältar, har Indridason lanserat en ny serie som totalt ska omfatta 8-10 titlar med den pensionerade polisen Konrad som huvudperson. Flickan vid bron är roman nummer två i Konrad-serien.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.