Omslagsbild: Den stora matchen

Översättare: Ylva Hellerud
Utgivningsdatum: 2013-09-26
Recensionsdatum: 2013-10-14
ISBN: 978-91-1-305051-5

Den stora matchen

Sommaren 1972 och Reykjavik är en orolig stad. Schackmästerskapet skall hållas i stadens sportcenter och det kryllar av utländska gäster och korrespondenter. Det kalla kriget pågår för fullt och representanter från öst och väst eskorterar sina män, Spasskij och Fischer, till matcherna.

När förberedelserna når sin klimax blir en ung man grovt miss­handlad på en biograf. Polisen har redan fullt upp men Marion Briem, som ansvarar för ärendet, är fast besluten att ta reda på vad som ligger bakom attacken.

Arnaldur Indridason är islänningen som har tagit världen med storm genom sina kriminalromaner om den komplexe polismannen Erlendur Sveinsson. I Den stora matchen använder han en dramatisk tidsperiod som bakgrund till en gripande redogörelse om mänskliga offer.
Mer om författaren
129 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Utgiven: september 2013
"Lysande läsning av en obestridlig mästare" /Ingalill Mosander, Aftonbladet Söndag
"Jag vet ingenting om schack, det behövs inte för att gilla romanen." "Jag gillar lugnet i berättandet, den nästan ömsinta hanteringen av Marions personlighet och hur drivet Arnaldur Indridason lotsar läsaren genom alla turer kring schackgiganternas möte. Jag vet ingenting om schack, det behövs inte för att gilla romanen. Den som är insatt har förmodligen ännu större utbyte av dramatiken kring den lynnige Bobby Fischers nycker." 
norran.se
"Ett överraskande melankoliskt pussel" /Östgöta Correspondenten "Det hela blir som i Indridasons andra böcker till en melankolisk mosaik, hela tiden med små överraskningar, men genomgående fullständigt logiskt och utan de plötsliga tankehopp som är så vanliga i andra deckare."Ernst Klein
"Lysande läsning av en obestridlig mästare." /Ingalill Mosander, Aftonbladet

Arnaldur Indridason har länge varit Islands populäraste författare. Hans böcker finns utgivna i fler än 30 länder och har sålt i miljontals exemplar.

Han har fått många priser och nominerats till ännu fler. De främsta utmärkelserna är den nordiska Glasnyckeln, den brittiska Golden Dagger jämte två franska priser: Grand prix des Lectrices de Elle och Grand Prix de Littérature Policière.

 

 

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.