Omslagsbild: Akademimorden

Utgivningsdatum: 2013-09-06
Recensionsdatum: 2013-09-23
ISBN: 978-91-1-305053-9

Akademimorden

Natten den 14 maj skjuts Svenska Akademiens ständige sekreterare till döds i Berzelii park i Stockholm. Mordvapnet visar sig vara en svart­krutsrevolver från 1860-talet. Dagen därpå mördas ytterligare fyra akademiledamöter.

Dåden blir en världsnyhet och polisen inleder en mördarjakt som saknar motstycke i svensk kriminalhistoria. De övriga av De Aderton sätts under rigorös bevakning. Men till ingen nytta. En efter en dödas ledamöterna, på det ena mer välplanerade och häpnadsväckande sättet än det andra.

Claudia Rodriguez på riksmordkommissionen är den som först har hand om fallet, men snart blir hon bortkopplad. Mot uttryckliga order fortsätter hon ändå att utreda morden. Hon misstänker att ett litterärt mysterium lurar bakom de makabra dåden och tar hjälp av en gammal pojkvän, antikvariatsägaren Leo Dorfman.

Innan de vet ordet av är de jagade av både polisledningen och mördaren. De inser att gåtans svar döljer djupt nere i Svenska Akademiens hemliga arkiv i Gamla stan. Då de bryter sig in i det underjordiska källavalvet avslöjar de den förbluffande sanningen om akademimorden. Men för att rädda återstående akademiledamöter och sig själva är tiden knapp. Historien har tagit ett mordlystet och oåterkalleligt kliv rakt in i vår tid!

Akademimorden är en nervkittlande och äventyrlig kriminalberättelse, full av intrikata mordmetoder, dolda bergrum, gåtfulla skrifter och hemligheter som förtigits i ett århundrade.
 

 
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2013
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Martin Halland
Utgiven: september 2013
"En minst sagt lysande debut som thrillerförfattare!” /Ölandsbladet
"en lika spektakulär som fyndigt sammansatt historia med höglitterär bakgrund och omramning" "Utan att avslöja alltför mycket av den rafflande intrigen kan man väl säga, att Olscak fyndigt baserar sin detektivgåta på en välkänd händelse i akademiens historia, en Strindbergsfejd, där man alltså ännu inte efter hundra år skulle ha lagt ner vapnen. /.../ Fantasifullt roande och respektlöst är det i alla fall när Martin Olczak berövar hälften av Svenska Akademiens ledamöter livet."LO Rindberg
ltz.se
"Lättsamt litterär deckarskröna" "Enkelt uttryckt är ”Akademimorden” en lättsam, men annorlunda mysdeckare, försedd med en lagom kittlande intrig, snirkligt utspridda ledtrådar och en gnutta romantik. En deckarskröna, toppad med åtskilligt litterärt; somligt autentiskt, annat rena fantasier. Inte alltid övertygande i språk och replikföring, men ursnygg i miljöskildringen. Lägg därtill Martin Olczaks lekfulla dragning åt hemliga arkiv, dold stadsgeografi samt prestigelös genreblandning och ännu ett underhållande deckarprojekt är hyfsat i hamn."Margareta Wiman
www.corren.se
"Äntligen! Äntligen en svensk spänningsroman som definitivt är annorlunda!" "Martin Olczak har faktiskt lyckats åstadkomma något som känns nytt i den här litteraturgenren."Ingeborg Gayer
bbl.fi

Martin Olczak är född 1973 och har givit ut ett tjugotal barnböcker, inte minst äventyrsserien Jakten på Jack och böckerna om Megakillen. Han har också skrivit tv- och filmmanus och jobbat som journalist. 2013 romandebuterade han för vuxna med Akademimorden (Norstedts).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.