Omslagsbild: Än klappar hjärtan

Utgivningsdatum: 2013-09-03
Recensionsdatum: 2013-09-23
ISBN: 978-91-1-305241-0

Än klappar hjärtan

Viktor ska ta studenten och hela familjen samlas för att fira i ett vårvarmt Stockholm. Där står mamma Astrid och styvpappa Henrik tillsammans med halvsyskonen Josefin och Sara. Mormor kommer tillsammans med mostrarna Sandra och Lena. Men den stora överraskningen är att även Viktors biologiska pappa Michael anländer från New York med sin nya familj för att återknyta kontakten med sonen som han övergav för många år sedan.

Michaels ankomst är en smärtsam påminnelse om vad som hände den där sommaren på Fårö för snart tjugo år sedan. Då var de också alla samlade, systrarna, deras mamma Ingrid, och Astrid med sin nya lilla familj. Det var den lyckligaste tiden i Astrids liv. Så plötsligt lämnade Michael Astrid ensam med deras nyfödda son.

Och här står de nu alla samlade på en skolgård efter så många år. Snart kommer allt förändras dramatiskt igen. De starka känslorna som uppstår mellan Astrid och Michael ställer allt på spel i Astrids väl uppbyggda tillvaro av trygghet och stabilitet.

Lena har just fått besked om att hon har en livshotande cancer­sjukdom. Sandra och hennes mans dansstudio håller på att gå i konkurs. Och vad hände egentligen den där sommaren då Michael drog? Varför vill Lena inte låta Astrid besöka henne på sjukhuset? Och hur ska Sandra kunna betala skattemyndigheten 50 000 kronor inom två veckor?

Helena von Zweigbergk låter tre systrar berätta utifrån sina helt skilda perspektiv under en sommar i deras liv när plötsligt allting står på spel och de alla står inför stora livsavgörande skeden. Om syskonrelationer, kärleksrelationer, föräldra- och barnrelationer. Ett familjedrama om förälskelser, svek och förluster. Om allt det som står i vägen för förståelse och försoning, och - inte minst - om kärlekens makt.
Mer om författaren
59 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2014
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2013
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Utgiven: september 2013
"En av de bästa relationsromaner som jag har läst på flera år" /Tara Moshizi, SVT Go'kväll
"Det här är en gripande bok. Välskriven." /Tidningen Vision
"Det är skitbra." /Amelia "När von Zweigbergk är som bäst kombinerar hon spänningromanens knep med familjens inneboende dramatik. Än klappar hjärtan handlar om systerskap, föräldraskap, kärlek, livet och döden; den vågar närma sig gränsen för det melodramatiska och jag kapitulerar fullständigt. Jag hetsläser med andan i halsen, får handsvett och magont. Sådant åstadkommer man inte hursomhelst. Det är skitbra." 
"Mästerligt om tre systrar" /Östgöta Correspondenten " Helena von Zweigbergk berättar ett familjeliv ur allas perspektiv på ett mästerligt sätt. Efteråt känner jag mig sorglig, förtröstansfull och lite mera klok. Så ska bra romaner vara." Jakob Carlander  

Helena von Zweigbergk är författare, radioprofil och programledare. Hon inledde sitt skönlitterära författarskap 2001 med en deckarserie om fängelseprästen Ingrid. Med Ur vulkanens mun (2008) fick hon ett stort genomslag hos både läsare och kritiker och har sedan dess publicerat en rad hyllade romaner som också översatts till bland annat engelska, tyska och italienska. Hennes senaste bok Totalskada, utkom 2018 och fick stort genomslag hos både kritiker och läsare.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.