Omslagsbild: Den stumma flickan

Utgivningsdatum: 2014-09-18
Recensionsdatum: 2014-10-06
ISBN: 978-91-1-305596-1

Den stumma flickan

En familj hittas mördad i sitt hem och Sebastian Bergman och Riksmord kallas in. Det är en komplicerad mordutredning och trycket ökar då den ende misstänkte hittas mördad, skjuten med samma vapen som familjen.

Det finns ett vittne till mordet på familjen. Den tioåriga Nicole har varit på besök hos sina kusiner, och hennes fotspår försvinner in i den stora skogen bakom huset. Nu gäller det att hitta henne innan mördaren får reda på hennes existens.

Nicole återfinns men är så traumatiserad att hon inte längre pratar. Det enda hon gör är att rita. Teckningarna talar sitt tydliga språk. Hon har sett mördaren.

För Sebastian blir den stumma Nicole en stor utmaning. Hon påminner om hans egen dotter som han förlorade i tsunamin, och han blir besatt av att försöka läka hennes inre. Samtidigt har mördaren fått vittring på var hon befinner sig.

I Den stumma flickan, den fjärde boken om Sebastian Bergman, visar HjorthRosenfeldt återigen sin fantastiska förmåga att skapa intriger med både psykologiskt djup och hög spänning.
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2014
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Niklas Falk
Utgiven: september 2014
207 kr Ljudbok - MP3 CD
Uppläsare: Niklas Falk
Utgiven: september 2014
261 kr Ljudbok - CD-skiva
Uppläsare: Niklas Falk
Utgiven: september 2014
"Snudd på überbegåvat" Mariestads-Tidningen "Det är snudd på überbegåvat upplägg, där man som läsare tappar greppet om utredningen flera gånger. Ett par rejäla överraskningar skapar förnyad läslust även när ögonen lider av fysisk utmattning. Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt har inmutat sin plats bland den svenska deckareliten - en bedrift i dessa dagar med tanke på den minst sagt mördande konkurrensen."C Lundh
"I den fjärde boken " Den stumma flickan" fördjupas relationerna ytterligare mellan de inblandade poliserna samtidigt som det är skickligt skriven spänning." /UNT
"En deckare utöver det vanliga" "Hjorth-Rosenfeldt får in överraskande moment och detaljer som känns fräscha och håller sig ifrån de vanligaste deckarklichéerna. En ordentlig cliffhanger i slutet borgar för att en femte del kommer inom en snar framtid och något säger mig att det då blir Billys karaktär som står i centrum. Billy, som också är en del av Riksmords team, har problem av samma, om inte större, dignitet som Sebastian. De två hamnar i en märklig situation som kräver ömsesidig tillit när personliga hemligheter är på väg att avslöjas.Det mest intressanta karaktärsporträttet av alla är dock det av Sebastian Bergman."Anne Pihlo
www.smp.se
"Men det är bra gjort och spänningen lever till slutet." /Nya Kristinehamns-Posten

NYHETER

"Den stumma flickan" av Hjorth/Rosenfeldt nominerad till bästa svenska deckare

Svenska Deckarakademin har presenterat nomineringarna till årets bästa svenska och till svenska översatta kriminalromaner.

appendixfotografi
Se fler nyheter

Michael Hjorth, född 1963, är manusförfattare och en av grundarna till det framgångsrika produktionsbolaget Tre Vänner. Han har skrivit manus till film och tv, och varit producent på ett antal långfilmer, bland annat filmatiseringen av Snabba cash.

Tillsammans med Hans Rosenfeldt skriver han kriminalromaner under namnet HjorthRosenfeldt. Serien om Sebastian Bergman är såld till 30 länder, och har sålt i över 4 miljoner exemplar i världen. En högre rättvisa är den sjätte boken.

Mer om författaren

Hans Rosenfeldt, född 1964, är manusförfattare, bland annat skapare till den hyllade SVT-serien Bron och Netflixserien Marcella. Han har varit känd programledare i tv och länge varit med i radions På minuten

Tillsammans med Michael Hjorth skriver han kriminalromaner under namnet HjorthRosenfeldt. Serien om Sebastian Bergman har givits ut i ett trettiotal och har sålt i över 4 miljoner exemplar i världen. De sex böckerna är Det fördolda 2010, Lärjungen 2011, Fjällgraven 2012, Den stumma flickan 2014, De underkända 2015 och En högre rättvisa 2018. 

Hösten 2020 ger han ut sin första egna kriminalroman, Vargasommar. Det är del ett i en romanserie om Haparandapolisen Hannah Wester som får stor internationell lansering. 

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.