Omslagsbild: Båten i vinteride

Översättare: Björn Peter Behrens
Utgivningsdatum: 2013-08-09
Recensionsdatum: 2013-08-28
ISBN: 978-91-1-305098-0

Båten i vinteride

Upptagning, underhåll, vinterförvaring och sjösättning
Handbok, uppslagsbok och checklista inför vintern med en personlig kom ihåg-lista att bocka av. Upp­tagning och transport, avmastning, vård och underhåll av motor, elsystem, tågvirke, vinschar och block, rengöring och polering, samt förberedelser inför sjösättning och påmastning.

Båtar är inte bara fortskaffningsmedel utan också tekniskt avancerade idrottsredskap som kräver rätt underhåll och en och annan reparation. Lättförståeligt och med många förklarande bilder visar denna bok hur det går till att hålla båten i skick, liksom att vårda och reparera de otaliga tillbehören.

Sommarsäsongen är förstås vad som ligger båtägaren varmast om hjärtat, men det finns inget skäl till att inte känna sig mindre glad som ägare till och vårdare av båten under vinterhalvåret. Den sportiga hobbyn avslutas inte på långt när med höstens sista kryss­lag. Segling är en åretruntsport även om den hålls på sparlåga under vintern.

Seglaren har betydligt mer att tänka på inför upptagning, vinterförvaring och sjösättning, vilket gör att de flesta illustrationerna visar segelbåtar. Men allt som inte har med segel och rigg att göra stämmer även för motorbåten och dess underhåll.

Originalet är tyskt men den kunniga översättaren Peter Behrens, som själv skrivit flera böcker om båtvård, har anpassat och lagt till nya avsnitt så att innehållet stämmer överens med vi tar hand om och förvarar båtar i Sverige.
Mer om författaren
220 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: augusti 2013
Photo

Michael Naujok skriver sedan 40 år för det tyska båtmagasinet Yacht och ansvarar där för båttester och utvärdering av tillbehör, samt nya metoder och produkter för båtunderhåll.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.