Omslagsbild: Den tjeckiske tangodansörens otroliga liv

Översättare: Johanna Hedenberg
Utgivningsdatum: 2014-04-10
Recensionsdatum: 2014-04-28
ISBN: 978-91-1-305192-5

Den tjeckiske tangodansörens otroliga liv

Jean-Michel Guenassia är tillbaka med en upp­följare till den mustiga och hyllade De obotliga optimisternas klubb. Möt Josef Kaplan, den tjeckiske läkaren som lämnar Prag för ett liv fyllt av tango och äventyr, i ett Europa och Nord­afrika sönderslitna av krig och konflikter.

Spanska inbördeskriget, Vichyregimen, det koloniala Nord­afrikas misär - Josef och hans älskade Christine flyr genom länderna och hamnar till slut åter i Prag, ur askan i elden - efter Slánskýrättegångarna kan vem som helst anklagas för vad som helst. Josef misstänks för spionage och drar sig tillbaka till sitt sanatorium. Åren går, och en dag dyker det upp en ny patient, en mystisk kubansk frihetshjälte som kallas Ramón.

Den som läst Guenassia tidigare känner igen det höga tempot, berättarglädjen och det imponerande persongalleriet. Vi känner även igen teman från förra romanen: den enskilda människans öde i en historiskt dramatisk tid, den judiska identiteten och utanförskapet.
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2014

SENASTE RECENSIONERNA

"Sympatisk text om ett flytt sekel" /GP
"Jean-Michel Guenassia bjuder upp till en svindlande svängom en dansant roman" "Jean-Michel Guenassia tillhör de där allra största författarna vars stil är så fulländad att den inte förmärks som stil."Ragnar Strömberg
www.aftonbladet.se

Jean-Michel Guenassia är född i Alger 1950. Vid 59 års ålder romandebuterade han med De obotliga optimisternas klubb som belönades med Prix Goncourt des lycéens och översattes till en mängd språk.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.