Omslagsbild: Dregen

Utgivningsdatum: 2013-09-03
Recensionsdatum: 2013-09-23
ISBN: 978-91-1-305194-9

Dregen

Självbiografin
En biografi över Dregen är en självklarhet. Han är en rockstjärna i ordets rätta bemärkelse en celebritet, en stilikon, en self-made-man som gav upp alla tankar på ett vanligt liv redan i mellanstadiet. Dregen har aldrig haft en Plan B.

Som originalmedlem i The Hellacopters gjorde han hård och kompromisslös rock hipp igen. Att Hellacopters vann en Grammis med sitt debutalbum Supershitty to the Max (1996) säger en del, att det spelades in på tjugosex timmar säger ännu mer. Två år senare gjorde Dregen om bedriften att vinna en Grammis; denna gång med sitt andra stora band, Backyard Babies, för albumet Total 13.

Dregens liv har allt det man vill ha av en biografi, de tre mytologiska benen sex, droger och rock'n'roll. Men även ett livslångt personligt drama som började när han vid 11 års ålder blev ögonvittne till att hans pappa hängde sig, och 2004 hamnade han och hans fru, artisten Pernilla Andersson Dregen, mitt i tsunamin.

Frälsningsarmén, Säpo, Hells Angels, kronprinsessan Victoria, tampongsvingande punkbrudar från Los Angeles, Guns N' Roses, AC/DC och många fler med dem. Dregen har hängt med dem alla och spelat med och för de flesta.

Berättelsen om Dregens liv är ett bevis för att sanningen överträffar dikten.
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: maj 2014
69 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: september 2013

SENASTE RECENSIONERNA

"Vilken bok! Vilka stories! Vilka minnen! Vilket liv! Herre, min gud…" /Musikindustrin.se "Vilken bok! Vilka stories! Vilka minnen! Vilket liv! Herre, min gud… Efter hundratals sidor sprängfyllda av utropsframkallande historier om bl.a Aftonbladets Martin Carlsson (”som dammsugare i pissrännan på Café Opera”), managern Michael Sundén (ajajaj…!), Thorsten Flinck (i rollen som busschaufför), efterfesten med Quentin Tarantino i Farsta (Bingo!) och tsunamin, så toppas hela äventyret med en påträngande naket avslöjande dialog mellan Dregen och Pernilla Andersson,sedan fyra år tillbaka Dregens fru. Jag har sällan läst någonting liknande – och aldrig med en svensk musiker i huvudrollen. Underhållande, roande, spännande, intressant, sedeslärande (jo, tamejfan!) och starkt gripande (inte bara de hjärtskärande raderna om Dregens pappas självmord…). Rekommenderas."Claes Olson
"Eftersom Dregen är en rockikon kommer den troligen att få många läsare. Inte mig emot." "Det är en lättläst bok som innehåller bilder från karriären liksom familjebilder. Eftersom Dregen är en rockikon kommer den troligen att få många läsare. Inte mig emot."Jan Nygren
www.dast.nu
Photo

Tore S Börjesson, mångårig profil på Aftonbladet, är en journalist med musik som huvudsyssla och rock'n'roll som livsluft.

Mer om författaren

Andreas Tyrone Dregen (ursprungligen Svensson), född 1973 i Nässjö, är en svensk musiker. Han spelar gitarr i Backyard Babies och Michael Monroe samt var gitarrist i numera nerlagda The Hellacopters.

 

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.